Saglik Bilimleri Fakültesi Yeni Ögrencileri Ile Çevrimiçi Tanisti

Trakya Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi, bu yil egitim ögretim hayatina baslayan ögrencileri için çevrim içi olarak uyum programi düzenledi.

Saglik Bilimleri Fakültesi Yeni Ögrencileri Ile Çevrimiçi Tanisti
Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sedat Üstündag, ögrencileri yüksekögretim sinavlarinda gösterdigi basaridan dolayi kutlayarak basladigi konusmasinda, “Egitim-ögretime basladigimiz bugün yasaminizin yeni bir dönemine ve çok verimli geçecegine inandigim bir dönemine giriyorsunuz. Emin olun önünüzdeki 4 yil göz açip geçinceye kadar geçecek ve sürecin sonunda sizler birer meslek sahibi olarak ülkemizin hatta dünyanin dört bir yanina en degerli varlik olan insanin sagligina, hastaliklarinin iyilestirilmesine ve önlenmesine katki vermeye baslayacaksiniz. Çok degerli ve donanimli hocalarinizla bu dört yillik süreçte saglik sistemine en yüksek katkiyi verebilmeniz için sizleri modern egitimin getirdigi tüm imkân ve teknikleri kullanarak her kosulda meslek ilkelerine bagli kalan, bilimsel ilkeler ve dogrular isiginda hareket eden, insana ve sagligina ön yargisiz yaklasan, saglik hizmeti almak için basvuran bireylere ve hastalarina karsi güler yüzlü olan, meslegi dolayisiyla ögrendigi sirlari saklayan, bireysellikten uzak, meslektaslari ve insan sagligi için hizmet eden, tüm paydaslarla dayanisma ve ekip ruhu içerisinde hareket eden, kendisine ve meslegine saygisi olan, dürüstlükten asla ödün vermeyen, en önemlisi vicdan sahibi hemsireler, diyetisyenler, fizyoterapistler, odyologlar ve saglik yöneticileri olarak yetistirmeye elimizden gelenin en iyisini yaparak fakültemiz ve üniversitemizin tüm imkânlarini kullanarak katki vermeye çalisacagiz” dedi.

Pandemi kosullarina da deginen Prof. Dr. Sedat Üstündag “Bu yil sagliginizi ön planda tutarak kuramsal egitim dâhil egitimimizi olagan sekilde devam ettirmenin gayreti içerisinde olacagiz. Bu konuda en büyük güvencemiz tam asilanmis olmanizdir. Içinizde asi olmayan varsa asi olmaya davet ediyorum. Internet sayfamizdaki anketimizle asilama durumunuzu takip etmeye devam ediyoruz. Asilarimiz tam olsa da maske, mesafe ve hijyen kurallarini tam uygulamaya devam etmek sagligimizi korumanin vazgeçilmez ilkeleridir” ifadelerini kullandi.

Uzm. Dr. Mustafa Ishak Yildirim, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesinden mezun oldugunu ve Trakya Üniversitesinden mezun olmanin donanim açisindan ayricalik oldugunu vurgulayarak “Saglik sektöründe bilgili ve donanimli olmak tek basina yeterli degildir. Vicdanli olmak lazim. Bizim asla bir kisi olmadigimizi, bir kisinin yüz kisi, belki bin kisi oldugunu anlamak ve bilmek lazim. Saglik hizmeti gece-gündüz, bayram-tatil demeden çalisma gerektiren bir sektör. Ama insanlara faydali olmak, insanlarin güler yüzlerini görmek inanin tarif edilebilecek bir duygu degil. Bizler de sizlerin egitim-ögretim sürecinde üzerimize düsen her seyi yapmaya haziriz.” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan ilk dersi gerçeklestiren Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, 2021-2022 egitim ögretim yilinin hayirli olmasi temennisinde bulunarak kendisinin de Trakya Üniversitesi mezunu oldugunu vurguladi.

Ögrencilerimizi çok özledigimizi ifade eden Rektör Yardimcisi Murat Türkyilmaz, “Sizden beklentimiz maske, mesafe ve hijyen kurallarina riayet etmenizdir. Ayrica asi olmayan ögrencilerimizin, kendileri basta olmak üzere arkadaslari ve hocalarinin sagligini korumak için asi olmalarini tavsiye ediyorum. Sagliginiz bizim önceligimiz. Saglikli bir egitim-ögretim hayati geçirmeniz için tüm çalismalarimizi tamamladik” dedi.

Geçtigimiz yil online egitim konusunda en basarili üniversitelerden biri oldugumuzu dile getiren Prof. Dr. Murat Türkyilmaz “Bu konuda emegi geçen hocalarimiza ve çalisanlarimiza tesekkür ederim. Trakya Üniversitesi sadece bu bölgede degil tüm Balkanlarda en güçlü üniversitelerden biridir. Saglik Bilimleri Fakültesi, en çok uluslararasi ögrenciye sahip fakültemiz. Mezun oldugunuzda benim Tanzanya’da, Balkanlarda, Avrupa’da, Asya’da arkadaslarim var diyeceksiniz” seklinde konustu.

Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nun saygi ve sevgi dileklerini ileterek konusmasini sonlandirdi.

Konusmalarin ardindan ögrencilere; Hemsirelik Bölüm Baskani Prof. Dr. Melahat Akgün Kostak, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Prof. Dr. Aydan Ercan, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Baskani Doç. Dr. Sevgi Özdinç, Odyoloji Bölüm Baskani Doç. Dr. Erdogan Bulut ve Saglik Yönetimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Aysu Zekioglu tarafindan Tanitim Dersi; Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Yavuz Güner tarafindan “Serhat Sehrimiz: Edirne” Fakülte Sekreteri Ethem Herdem tarafindan “Egitim ve Sinav Yönetmeligimiz” Tip Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi H. Tülin Elmaslar Mert tarafindan “Covid-19 Infeksiyonu ve Korunma” Dr. Ögr. Üyesi Ülfiye Çelikkalp ve Ögr. Gör. Cem Misirli tarafindan “Is Sagligi ve Güvenligi” egitimi verildi.

Programa Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sedat Üstündag, Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ishak Yildirim, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA