Mardin'de 2. Ulusal Spor Ve Kadin Zirvesi Çalistayi Gerçeklestirildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtas, Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezinin (ESKAR) organizasyonuyla gerçeklesen 2. Ulusal Spor ve Kadin Zirvesi’ne katildi.

Mardin'de 2. Ulusal Spor Ve Kadin Zirvesi Çalistayi Gerçeklestirildi
Spor alanindaki basarilarla ilgili genç kitlede farkindalik olusturma ve tüm gençlerin spora tesvik edilmesini saglamak amaciyla Gençlik ve Spor Bakanligi destekleriyle Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadin Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (ESKAR) tarafindan 2. Ulusal Spor ve Kadin Zirvesi ve Çalistayi düzenlendi.

Çalistaya Mardin Valisi Mahmut Demirtas, Vali Yardimcisi Gürsel Temurci, ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoglu, Gençlik ve Spor Bakanligi Bakan Danismani Prof Dr. Nihat Gültekin, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroglu, Artuklu Belediye Baskani Abdülkadir Tutasi, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar, DIKA Genel Sekreteri Ahmet Alanli ve Türkiye’nin farkli üniversitelerinden dekan, bölüm baskani, akademisyenler ile sampiyon sporcular katildi.



"Kadinlarimizin yaninda olmaya devam edecegiz"

Bir otelde gerçeklestirilen çalistayda konusan Vali Demirtas, sampiyon sporcularin ve ülke genelinde farkli üniversitelerden akademisyenlerin katilimiyla düzenlenen zirve ve çalistayin, spor alaninda karsilasilan sorunlarin ve çözüm önerilerinin konusulacagi ciddi bir platform olduguna dikkat çekti. Kadinlarin sporun tüm branslarinda ve yönetim kademelerinin tümünde, kendilerine yer bulmalarini sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Vali Demirtas, "Valilik ve Büyüksehir Belediyesi olarak bu hususta kadinlarimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Bu baglamda spor zirvesi kapsaminda ilimizde agirladigimiz sampiyon sporcularimizin, rol-model kisilikleriyle gençlerimize, özelikle kiz çocuklarimiza ilham kaynagi olusturacagina yürekten inaniyorum. Çalistaya katilarak ülkemiz spor perspektifine mercek tutacak, uzman akademisyenlerimiz ise alana dair önemli tespitlerde bulunacak ve gençlerde spor kültürünün gelismesi ve yerlesmesine katki saglayacaklardir" dedi.



"Yarinin Türkiye’sini, gelecegin Mardin’ini ihya ve insa etmeyi sürdürecegiz"

Devletin tüm imkanlarini gençlerin daha iyi ortamlarda yetismeleri için seferber ettigini aktaran Vali Demirtas, "Son 20 yilda gençlik hizmetleri alaninda yapilan yatirimlar, bunun en önemli göstergesidir. Mardin’imizde de devletimizin sagladigi imkanlarla gençlik ve spor altyapisinin gelistirilmesi için çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz. Son dönemde açtigimiz gençlik merkezleri ve Spor Toto Teskilat Baskanligimizla tüm ilçelerimizde yeni spor yatirimlarinin gerçeklestirilmesine yönelik imzalanan protokoller, bu yatirim halkasinin son zincirleridir. Gençlerimizin daha ferah, daha modern ortamlarda sporla bulusmasi için devlet ve millet olarak tüm imkânlarimizi sonuna kadar seferber edecegiz. Gençlerimizin bitmez tükenmez enerjisiyle yarinin Türkiye’sini, gelecegin Mardin’ini ihya ve insa etmeyi sürdürecegiz" diye konustu.



"Yatirimlarla çita bugünkü seviyelere çikarildi"

Gençlik ve Spor Bakan Danismani Nihat Gültekin ise 81 ilde ilmek ilmek islenen spor tesisi yatirimlari, sporculara saglanan burs, harçlik gibi desteklerle ve nitelikli antrenör yetistirme çalismalariyla çitanin bugünkü seviyelere çikarildigini kaydetti.

Türkiye olarak sportif basarilarla dolu bir yilin geri de birakildigini aktaran Gültekin, sporcularin katildiklari olimpiyat ve paralimpik oyunlarinda tarihin en yüksek madalya sayilarin elde ettigini belirterek, hayatin her alaninda kadinin olmasinin toplumsal barisi ve toplumsal dengeyi de tesis etmekte oldugunu dile getirdi.

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroglu ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar’in da birer konusma yaptigi zirvenin yürütücüsü ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoglu da memleketi Mardin’de böyle bir zirveyi gerçeklestiriyor olmanin mutlulugunu yasadigini dile getirerek Mardin’in misafirperverligi ve katkilarindan dolayi Vali Demirtas’a tesekkür etti.

Eski milli voleybolcu Basak Koç’un moderatörlügünü yaptigi zirvede, branslarinda basari elde eden Tokyo 2021 Olimpiyat Sampiyonu Seymanur Emeksiz, Avrupa Sampiyonu Meryem Iyin, Türkiye Olimpiyat Komitesi YK Üyesi Esra Gümüs Kirici, milli basketbolcu Gülsah Akkaya ve milli hentbolcu Merve Akpinar katilimcilarla deneyimlerini paylasti.
Kaynak: İHA