Likya Yolu Ultra Maratonu, Antalya'da Devam Ediyor

Bu yil 10'uncusu düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu, Antalya'da devam ediyor.

Tarihi Likya Yolu üzerinde 4 farkli kategorideki parkurda yarismak için ultra maratona, 14 ülkeden 350 sporcu katiliyor.

Parkur boyunca tarihi kalintilar, antik kentler, kaleler ve amfi tiyatrolarin içinden geçerek tarihe yolculuk edecek sporcular, kumsallar ve dik yamaçlarin yani sira ormanlik, daglik, kayalik gibi zorlu parkurda yarisiyor.

Toplam 509 km uzunlugundaki Tarihi Likya Yolu'nun yaklasik 100 kilometrelik bölümünü kapsayan Likya Yolu Ultra Maratonu, gece yarisi baslarken, sabah saatlerinde ise 57 ve 37 kilometre kategorileri kosuldu.

Maraton Direktörü Özgür Çelikkaya, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dünyanin zorlu ama bir o kadarda essiz parkuru olan Likya Yolu'nun kosulmaya baslandigini söyledi.

Havanin sicak oldugunu ve kosulan parkurun sporculari oldukça zorladigini belirten Çelikkaya, "Yarismacilar bu maratonda kendi sinirlarini oldukça zorladi. Yarismacilar Gelidonya Feneri, Musa Dagi, Olimpos, Yanartas, Tekirova gibi birçok tarihi noktadan geçiyor. Bu yarisma bildigimiz parkurlardan çok farkli, yarismacilar kayalik, patika, kumsal, ormanlik alan gibi birçok zorlayici parkuru kosuyor." diye konustu.

Maratona katilan sporcularin keyifli zaman geçirdigini vurgulayan Çelikkaya, yarismada para ödülü olmamasina ragmen katilimin oldukça iyi oldugunu ifade etti.

Maraton, yarin 20 kilometrelik parkurun kosulmasiyla son bulacak.

Kaynak: AA