Kocaeli'de Kovid-19 Nedeniyle Erken Dogum Yapan Kadindan Asi Çagrisi Açiklamasi

SBÜ Derince Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavisi süren Merve Pala: 'Bebegim su an kuvözde. Asi olmamistim. Su anki aklim olsa kesinlikle asi olurdum. Belki de bu durumda olmazdim' 'Esim asi oldu, o çok hafif atlatti. Kesinlikle herkese, özellikle gebelere asi olmalarini öneriyorum'

Kocaeli'de yakalandigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hamileliginin 29. haftasinda erkek dogum yapan 29 yasindaki Merve Pala, asisini ertelemenin pismanligini yasiyor.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Pala'nin Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Derince Egitim ve Arastirma Hastanesinde tedavisi sürüyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Pala, 28 haftalik hamileyken hastaliga yakalandigini, evde karantinaya alindigini belirtti.

Ates, istahsizlik ve öksürük sikayetlerinin basladigini aktaran Pala, "Hastaneye yatirildim. Birkaç gün serviste kaldiktan sonra artik yeterli gelmemeye basladi. Yogun bakima aldilar. Bunun üzerine erken dogum yapmak zorunda kaldim. 29 haftalik dogum yaptim. Bebegim su an kuvözde. Asi olmamistim. Su anki aklim olsa kesinlikle asi olurdum. Belki de bu durumda olmazdim. Esim asi oldu, o çok hafif atlatti. Kesinlikle herkese, özellikle gebelere asi olmalarini öneriyorum." ifadelerini kullandi.

- "Asinin kesinlikle faydasi var, keske esim de olsaydi"

Melih Pala da esine, hamileliginin üçüncü ayinda asi olmasi tavsiyesinde bulunuldugunu anlatarak sunlari kaydetti:

"Uyarilari dikkate almadik. Akabinde 7. aya dogru hastaliga yakalandi. Sonrasinda karantinaya alindi. Ben de yanindaydim. Kendisinden bana bulasti. Ben çok hafif atlattim diyebilirim. 2 doz asimi olmustum. Esim çok agir geçirdi. Sonrasinda hastaneye kaldirildi. Tedavi altina alindi ama yeterli olmadi. Yogun bakima geçti. 12 gün kadar orada kaldi. Çok sikintili süreçten geçtik, hala de geçiyoruz. Oksijen yetersizligi var. Yaklasik 25 gün oldu. Özellikle anne adaylarina asi olmalarini tavsiye ediyorum. Asinin kesinlikle faydasi var, keske esim de olsaydi."
Kaynak: AA