KKTC'deki 'Sehit Yüzbasi Cengiz Topel Akdeniz Firtinasi Tatbikati' Sona Erdi

Türkiye ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 20-24 Eylül tarihlerinde gerçeklestirdikleri "Sehit Yüzbasi Cengiz Topel Akdeniz Firtinasi Tatbikati-2021" basariyla tamamlandi.

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, tatbikata Türkiye'den Kara Kuvvetleri Komutanligi, Deniz Kuvvetleri Komutanligi, Hava Kuvvetleri Komutanligi, Kara Havacilik Komutanligi ve Kibris Türk Baris Kuvvetleri Komutanligi birlikleri ile KKTC'den Güvenlik Kuvvetleri Komutanligina bagli Özel Görev Birligi, Kara Havacilik Birligi unsurlarinin katildigi bildirildi.

Tatbikatin, hava hücum, hava indirme ve muharebe arama kurtarma harekatlarini planlama ve icra etme kabiliyetlerini gelistirmek, karsilikli bilgi ve tecrübe paylasiminda bulunmak ve birlikte çalisabilirligi gelistirmek amaciyla icra edildigi belirtildi.

Açiklamada, "Türk Silahli Kuvvetleri ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri, Dogu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kibris Ada'sinda uluslararasi garanti ve ittifak antlasmalari dogrultusunda baris ve güvenligin teminati olmaya devam etmektedir." ifadesi kullanildi.

Tatbikat kapsaminda bugün gerçeklestirilen "Seçkin Gözlemci Günü"ne KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Önder Sennaroglu, Kibris Türk Baris Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Sezai Öztürk ve Güvenlik Kuvvetleri Komutani Tümgeneral Zorlu Topaloglu'nun katildigi kaydedildi.

Kaynak: AA