Karamik Gölü Sazlik Alan Yanginini Sülük Toplayanlarin Çikardigi Iddiasi

Afyonkarahisar’in Çay ilçesine bagli Karamik Gölü sazlik alaninda çikan yangini söndürme çalismalari devam ediyor. Gördü taniklari yangini sülük toplayanlarin çikardigini iddia etti.

Karamik Gölü Sazlik Alan Yanginini Sülük Toplayanlarin Çikardigi Iddiasi
Yangin öglen saatlerinde Karamik Gölü’ne kiyisi bulunan Bulanik köyü yakinlarindaki sazlik alanda çikti. Rüzgarin etkisi ile kisa sürede büyüyen yangin bir anda büyük bir alana yayildi. Yangina Afyonkarahisar Il Orman Müdürlügü’ne ait ekipler arazözler ile müdahale etti. Yanginin devam ettigi bölgede olayla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Kilinçeken Köyü Muhtari Musa Kahraman, yanginin öglen saatlerinde sabotaj sonucu çiktigini öne sürerek, “Hayvan otlatan çobanlarin söyledigine göre yangini sülükçüler çikarmis. Yaklasik bin dekar bir alan yandi, fazlasi vardir eksigi yoktur” diye konustu.

Saban Kizgin isimli köy sakini ise yangini çikarani gördüklerini fakat tanimadiklarini kaydederek, “Sahis büyük bir ihtimalle sülükçüydü. Biz o esnada hayvanlarin basinda sayim yapiyorduk. Öglenden bu yanan 4 köyün arazisi yandi. Burada hayvanlarin yedigi otlar ile kamislar yandi” dedi.

Bölgede baslatilan yangin söndürme çalismalari devam ederken, jandarma ise olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA