Fadiloglu, TEKNOFEST'te Yarisan Gaziantep'in Gururlarini Ziyaret Etti

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Gaziantep adina yarisan takimlari ziyaret ederek, basari diledi. Yaptigi açiklamada Gaziantep’te üretilen teknolojilerle gururlandigini vurgulayan Baskan Fadiloglu, kurulan standlari tek tek gezdi, gelistirilen ürünlerle ilgili bilgi aldi ve takimlari tebrik etti.

Fadiloglu, TEKNOFEST'te Yarisan Gaziantep'in Gururlarini Ziyaret Etti
Türkiye’nin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021, Atatürk Havalimani’nda düzenleniyor. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep adina yarisan takimlarla bir araya geldi. Sehitkamil Belediyesi tarafindan kurulan ve gelecegin bilim insanlarinin yetistirilmesi adina faaliyet gösteren Bilim Sehitkamil ögrencilerinin ürettigi teknolojik ürünlerini inceleyen Baskan Fadiloglu, daha sonra Bilim Gaziantep, Bilim Sahinbey, SANKO, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi stantlarini gezdi. Daha sonra T3 Vakfi tarafindan açilan standi ziyaret eden Baskan Fadiloglu, burada sergilenen teknolojik ürünlerden bilim merkezleri adina bir tek Bilim Sehitkamil ögrencileri tarafindan üretilen ürünlerin sergilendigini dile getirdi.

“Gurur duymamak mümkün degil”

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine en çok destek veren illerin basinda olduklari için büyük mutluluk duydugunu ve bu mutlulugu kendilerine yasatan ögrencilere, egitmenlere tesekkür eden Baskan Fadiloglu, “Türkiye’nin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Atatürk Havalimani’nda düzenlenen etkinligine Gaziantep adina katilim gösteren ögrencilerimiz ve egitmenlerimiz ile bir araya geldik. Bugün, gençlerimiz ile büyük gurur duyduk ve çok fazla umutlandik. Çok kisa zamanda büyük mesafeler kat ettik. Insallah çok daha kisa zamanda daha büyük mesafeleri alacagiz ve Türkiye üretim bakimindan savunma sanayinde çok daha ileriye gidecek. Bilim Sehitkamil tarafindan üretilen elektrikli araba, döner kanat IHA, sabit kanat IHA, savasan IHA, robotaksi, tarimsal insansiz kara araci, elektronik bebek arabasi, hizli çizgi izleyen robot, deprem enkazinda uzaktan kontrollü robot, yapay zeka ile çalisan otonom can kurtarma botu ve bir çok küçük projelerimizi yerinde gördüm. Gazi sehrimiz adina çesitli kurum ve kuruluslarimizin destekledigi gençlerimizin ürettigi tüm teknoloji ürünlerini inceleme firsatim oldu. Gurur duymamak mümkün degil. Gençlerimize imkan saglandiginda neleri basarabileceklerini bir kez daha gördük. Tüm gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Ögrencilerimize yol gösteren egitmenlerimize ve ögrencilerimizin ailelerine, verdikleri destekler için çok çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ridvan Fadiloglu, kendisiyle hatira fotografi çektirmek isteyen yarismacilari da kirmayarak çok sayida fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA