CHP'li Büyüksehir Belediye Baskanlari Hatay'da Bulustu

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas: 'Bugün burada Hatay ile ilgili hem problemleri hem güzellikleri paylasacagiz, onlarla ilgili kararlar alacagiz. Türkiye'mizde bizim de müdahil olmamiz gereken gündem varsa onlari konusacagiz'

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas'in ev sahipliginde, CHP'li 7 Büyüksehir Belediye Baskani Hatay'da bir araya geldi.

Merkez Antakya ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantiya, Baskan Savas'in yani sira CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün ve Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak katildi.

Baskan Savas, toplanti öncesi yaptigi açiklamada, belediye baskanlariyla 2 ayda bir yaptiklari toplantilardan birini Hatay'da gerçeklestirdiklerini söyledi. Hatay'in yüzyillardir kardesligin, birligin, bütünlügün, sevginin ve kucaklasmanin merkezi oldugunu belirten Savas, söyle devam etti:

"Yüzyillardir farkli dinden, mezhepten, kökenden insanlar, farkli gruplar gerçekten kardesçe yasamislar ve hepsinin Anadolu'daki ilk ibadet yeri Hatay'da. Bununla birlikte Hatay, Kuzey Afrika, Orta Dogu ve Anadolu'nun tam bileskesinde, orta noktasinda olup yüzyillarca ticaret merkezi olmus ve Roma Dönemi'nde dünyadaki üç büyük sehirden bir tanesi. Bütün bu güzellikleri içinde barindiran Hatay'imiz bugün Türkiye'deki en önemli büyüksehir belediye baskanlarini ve hepimizden sorumlu Genel Baskan Yardimcimizi misafir etmekte. Bugün burada Hatay ile ilgili hem problemleri hem güzellikleri paylasacagiz, onlarla ilgili kararlar alacagiz. Türkiye'mizde bizim de müdahil olmamiz gereken gündem varsa onlari konusacagiz. Ondan sonraki ele aldigimiz ve sonuçlandirdigimiz bildirgemizi de ögleden sonra bütün basin mensubu arkadaslarimizla paylasacagiz."

Savas, bu bulusmanin Hatay'a yakisir bir toplanti olmasini temenni etti.

Açilis konusmasinin ardindan, EXPO 2021 Hatay, kirsal kalkinma, Suriyeliler, Türk Hava Kurumu ile is birligi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) konularinin ele alinacagi toplanti basina kapali devam etti.
Kaynak: AA