Bakan Varank, Kocaeli'de Darbedilen Basin Mensubunun Nikah Sahitligini Yapti

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki bazi kaçak yapilarin yikimini görüntüledigi sirada darbedilen basin mensubu Mustafa Uslu'nun nikah törenine katildi.

Darica Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik'in kiydigi nikahla IHA muhabiri Mustafa Uslu ile Asli Sena Çevikbas, hayatini birlestirdi.

Nikah sahitligi yapan Bakan Varank, çifti tebrik ederek nikah cüzdanini geline verdi. Çifte mutluluklar dileyen Varank, "Rabb'imizden duamiz, temennimiz bu sekilde. Rabb'im insallah bu ülkeye, bu memlekete hizmet edecek, vatanina, dinine bagli hayirli evlatlar nasip edecek diye dua ediyoruz." dedi.

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki bazi kaçak yapilarin yikimini görüntüledigi sirada darbedilen Uslu ile tanisma hikayesine deginen Varank, "Mustafa ile hiç olmasini istemedigimiz sekilde tanistik. Kendisini ziyaret ettigimde dedim ki 'Madem nikahin var, söz veriyorum o nikaha gelecegim, sahitliginizi yapacagim.' Sözümü tutmus oluyorum." diye konustu.

Varank, Uslu'nun yüzünde iz kaldigini dile getirerek söyle devam etti:

"Mustafa kardesimiz, helal lokma pesinde görevini en güzel sekilde yapmaya çalisirken, maalesef kendilerine 'Milli iradenin temsilcisiyiz.' diyen zorbalarin saldirisina ugradi. Insallah Rabb'im onlara hayirli evlatlar nasip ettiginde de Sena ile birlikte Mustafa diyecek ki 'Bir seref nisanesi olarak helal lokma pesinde kosarken maalesef basimiza böyle bir sey geldi evlatlarim, siz de asla dogru yoldan, helal lokma pesinden gitmekten ayrilmayin.' diyecek. Bunu da insallah sonsuza kadar tasiyacagi nisani olarak görmemiz lazim. Rabb'im bu nikahi hayirli ugurlu eylesin. Insallah sizlere de bu ülkeye yine ayni sekilde hayirla hizmet etmeyi nasip etsin."

Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Darica Kaymakami Yüksel Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katircioglu, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanvekili Yasar Çakmak, Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve Uslu'nun mesai arkadaslari katildi.

Bakan Varank, haziran ayinda IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki bazi kaçak yapilarin yikimini görüntüledigi sirada darbedilen IHA muhabiri Mustafa Uslu'yu Darica ilçesindeki evinde ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletmis, dügününe katilacagini söylemisti.

Kaynak: AA