ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocaklarinin Arastirilmasina Iliskin Maddeyi Onayladi

2022 Savunma Bütçe tasarisina eklenen ve Ülkü Ocaklarinin 'yabanci bir terör örgütü olup olmadiginin arastirilmasini' öngören madde, tasarinin yasalasmasindan sonra 180 gün içinde Disisleri Bakanliginin konuya iliskin Kongre'ye rapor sunmasini öngörüyor.

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocaklarinin "yabanci bir terör örgütü olup olmadiginin arastirilmasini" öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarisini kabul etti.

Demokrat Nevada Vekili Dina Titus tarafindan 2022 Savunma Bütçe tasarisina (NDAA) eklenen bir madde, Disisleri Bakanliginin "Ülkü Ocaklarinin yabanci bir terör örgütü olma kriterlerini karsilayip karsilamadiginin" arastirilmasinin öngörüyor.

Önceki gün Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesince kabul edilerek NDAA metnine eklenen madde, tasarinin yasalasmasinin ardindan 180 gün içinde Disisleri Bakanliginin konuya iliskin bir rapor hazirlayarak Kongre'ye sunmasini talep ediyor. Bakanligin raporunda, Ülkü Ocaklarinin yabanci terör örgütü kriterlerini neden karsiladigi ya da karsilamadigini degerlendirmesi de bekleniyor.

Söz konusu maddenin baglayici olabilmesi için savunma bütçe yasa tasarisinin Senato'da da ayni sekilde kabul edilmesi ve Baskan Joe Biden tarafindan imzalanarak yasalasmasi gerekiyor.
Kaynak: AA