Yunanistan Basbakani Miçotakis, Türkiye Ile Is Birligi Arayisini Sürdürecegini Söyledi

Birlesmis Milletler 76. Genel Kurul görüsmeleri kapsaminda konusan Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile is birligi arayisinda her tür çabayi gösterecegini belirtti.

Türkiye ve Yunanistan arasinda bir yili askin süredir yasanan gerginlige iliskin degerlendirmelerde bulunan Miçotakis, Yunanistan'in, Türkiye ile diyalog kanallarini her zaman açik tutmak istedigini, 2020'de iki ülke arasinda yasanan gerginligin tekrar etmesini istemediklerini söyledi.

Miçotakis, Yunanistan'in egemenlik haklarini korumaya devam edecegini belirterek, Türkiye'nin aldigi "casus belli" karari nedeniyle Yunanistan'in 1995 yilindan beri güç kullanma tehdidiyle karsi karsiya oldugunu iddia etti.

Türkiye ile is birligi yaparak, yeni ortak düsmanlarla birlikte mücadele edilebilecegini savunan Miçotakis, Türkiye ile iklim krizi ve mülteci sorununda is birligi yapilabilecegini kaydetti.

Miçotakis, tarih ve cografyanin iki ülkeyi birbirine bagladigini ifade ederken, "Türkiye ile is birligi arayisina devam etmek için hiçbir çabadan kaçinmayacagim." dedi.

Kaynak: AA