Selçuklu Mimarisiyle Yapilacak Merkez Camii Için 50 Milyon TL Harcanacak

Karabük’te Selçuklu Dönemi mimarisi olarak insa edilecek olan 2 bin 500 kisilik Merkez Camii için protokol imzalandi.

Selçuklu Mimarisiyle Yapilacak Merkez Camii Için 50 Milyon TL Harcanacak
Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili’nin projelerinden biri olan Karabük Merkez Camii Insaatinin protokolünün imzalanmasi için tören düzenlendi.

Il Müftülügü binasindan düzenlenen törene Belediye Baskani Rafet Vergili, Merkez Camii Yaptirma Dernegi Baskani Pehlivan Baylan ve Il Müftüsü Ilyas Yilmaztürk katildi.

Imza öncesi konusan Il Müftüsü Ilyas Yilmaztürk yapilacak caminin Karabük’ün önemli bir ihtiyacini karsilayacagini belirtti.

Karabük Merkez Camii Yaptirma Dernegi Baskanligi görevine getirilen Pehlivan Baylan ise “Belediye Baskanimizin hayali olan, projelerinden biri olan bir hizmeti daha hayata geçiriyoruz. Böyle bir eserin sehrimize kazandirilmasinda bize öncü olan degerli Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Valimizle, milletvekillerimizle ve müftümüzle yapmis oldugumuz istisarelerde bir ortak akli meydana getirdik. Karabük’e bir merkez camii yapmayi, Kent Meydaniyla da birlestirerek sehrimizin girisinde güzel bir tabloyu çikartmayi hedefliyoruz” dedi.

Yapilacak olan caminin mimarisinin Selçuk mimarisinden örnek alinacagini ifade eden Baylan iki yil gibi bir süre içinde çalismalari tamamlayacaklarini kaydetti.

Merkez Camii için yaklasik 50 milyon TL harcanacagini dile getiren Baylan, “Hayirseverlerimizin bizlere destek vereceklerinden hiç kuskumuz yok” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan protokol imzalari atildi.
Kaynak: İHA