Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Sezonu Basladi

Yarinlara Kalsin Kadin Temali Kisa Film Senaryo Yarismasi'nda birinci olan Emre Örs, ödülünü Hülya Koçyigit'ten aldi Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz: 'Ismiyle müsemma bu tür yarismalar gibi pek çok etkinlikle de kadim kültürümüzü, geleneklerimizi, benzersiz sanat ürünlerimizi, kültürel mirasimizi, kisaca millet olarak bizi biz yapan tüm yasanmisliklarimizi gelecek nesillere aktarmamiz gerekiyor' Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü: 'Asil ödül pandemiye ragmen sanatsal üretimden vazgeçmeyen kültür hayatimizin kilometre taslari için alin teri döken, birbirinden kiymetli sanatçilara sahip olmanin onurunu tasiyan bu milletin ödülüdür'.

Sancaktepe Belediyesi Kültür Sanat Sezonu'nun açilisi, Yarinlara Kalsin Kadin Temali Kisa Film Senaryo Yarismasi'nin ödül töreniyle yapildi.

Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen 2021-2022 kültür sanat yili açilis programinda konusan Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, kültür sanat yilini anlamli bir tema ve etkinlikle taçlandirmak istediklerini belirterek, "Yarinlara Kalsin diyerek kadin temali kisa film senaryo yarismamizla sanatseverlere bir selam göndermek istedik." dedi.

Hülya Koçyigit'in jüri baskanligini üstlendigi yarismaya 595 senaryonun katildigini ve 10 senaryonun ödüle deger görüldügünü ifade eden Dögücü, sunlari kaydetti:

"Asil ödül pandemiye ragmen sanatsal üretimden vazgeçmeyen kültür hayatimizin kilometre taslari için alin teri döken, birbirinden kiymetli sanatçilara sahip olmanin onurunu tasiyan bu milletin ödülüdür. Ben milletime sanat anlaminda, kültür anlaminda bu zenginligi bizlere yasattigi için tesekkür ediyorum."

- "Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmamiz gerekiyor"

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz da kadinlarin, toplumu olusturan ailenin en önemli temel tasi oldugunu söyledi.

Türk kadininin tarih boyunca hayatin içinde her alanda var oldugunu dile getiren Yavuz, "Özellikle yakin tarihimize baktigimizda, az önce açilisini yaptigimiz güçlü kadinlar sergisinde de var olan Serife Bacilari, Halime Çavuslari, Nene Hatunlari ve daha nicelerini görürüz. Kadinlarimiz sosyal hayatta oldugu kadar erkeklerle birlikte cephede dahi en ön safta mücadeleleriyle tarihe geçtiler." seklinde konustu.

Yavuz, bugün kadinlarin egitim, saglik, kültür sanat, is dünyasi ve siyaset gibi hayatin hemen her alaninda daha etkin, daha etkili ve güç sahibi olduklarini belirtti.

Kadinlarin verilen desteklerle pek çok alanda daha çok yer aldigini belirten Yavuz, "Ismiyle müsemma bu tür yarismalar gibi pek çok etkinlikle de kadim kültürümüzü, geleneklerimizi, benzersiz sanat ürünlerimizi, kültürel mirasimizi, kisaca millet olarak bizi biz yapan tüm yasanmisliklarimizi gelecek nesillere aktarmamiz gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Türk sinemasinin taninan oyunculari da geceye katildi

Yesilçam'in taninan isimlerinden Serdar Gökhan ile yarismanin jüri baskanligini da üstlenen oyuncu Hülya Koçyigit de kürsüye gelerek kültür sanat sezonuna iliskin görüslerini ifade etti.

Konusmalarin ardindan yarismaya ve kültür sanat etkinliklerine iliskin hazirlanan tanitim filmi gösterildi ve kisa film senaryo yarismanin ödülleri verildi.

Yarismada "Ayanne" adli senaryosuyla birincilik ödülünü kazanan Emre Örs, 15 bin liralik ödülünü Hülya Koçyigit'in elinden aldi.

"1 Lira" adli senaryosuyla Halil Tekes, 10 bin liralik ikincilik, "Nefes" senaryosuyla da Volkan Güney Eker üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ayrica kurgu, montaj, müzik gibi mansiyon ve tesvik ödülleri de sahiplerini buldu.

Yarismanin finalistlerinin ve konuklarin yani sira yazar Sibel Eraslan, oyuncu Ali Nuri Türkoglu ve Muhammed Emre Kaya'nin da aralarinda bulundugu kültür sanat dünyasindan isimlerin de katildigi program, Istanbul Devlet Modern Folk Müzik Toplulugu konseriyle sona erdi.

- Her senaryo için bir fidan dikilecek

Yarisma kapsaminda basvuran 595 senaryo ile jüri üyeleri basta olmak üzere yarismaya emek verenler için "Yarinlara Kalsin" hatira ormanina 643 adet fidan dikimi yapilacak.

Sancaktepe Belediyesi 2021-2022 Kültür Sanat Sezonu kapsaminda geçen yil salgin tedbirleri nedeniyle ara verilen ve dijital platformlara tasinan edebiyat, müzik ve tiyatro gibi pek çok alanda etkinlikler gerçeklestirilecek.

Her ay farkli etkinliklerin düzenlenecegi sanat sezonunda, edebiyatçilar, sanatçilar, düsünce insanlari agirlanacak; özel gün ve haftalara özgü etkinlikler, Türk Halk Müzigi, Özgün Müzik ve Türk Sanat Musikisi konserleri düzenlenecek.
Kaynak: AA