Rize'den Siirt'te Gönül Ve Kardeslik Köprüsü

Rize’den bir kafile, ’Rize-Siirt Dostluk Köprüsü Bulusmasi’ projesi kapsaminda Siirt’i gezdi.

Rize'den Siirt'te Gönül Ve Kardeslik Köprüsü
Rize Il Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu, Rize Ebrulu Yasam ve Sanat Dernegi Baskani Hülya Cerrahoglu ve ’Siirt Sosyal Girisimci Kadinlar Dernegi’ Baskani Nurten Temiz ve beraberlerindeki Siirt ve Rizeli kadinlardan olusan heyet, kentin tarihi ve kültürel mekanlarini gezdi. Botan Vadisi milli parkini gezen kadinlar, yüzlerce öyküye, türkülere konu olan essiz doga güzelligine sahip Botan Vadisine hayran kaldilar. Düzenlenen etkinligin ardindan, Rize Il Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu, Rize Ebrulu Yasam ve Sanat Dernegi Baskani Hülya Cerrahoglu öncülügündeki heyet, Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu ve esi Güney Hacibektasoglu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Vali Hacibektasoglu, Siirt ve Rize arasinda kurulan gönül ve kardeslik köprülerinin bu projeyle daha da güçlenecegini belirtti.

Siirt’in tarihi, kültür, sosyal ve turizm degerleri ile ilgili bilgiler aktaran Vali Hacibektasoglu, essiz doga güzelliklere sahip Siirt, kültürel açidan hem Mezopotamya, hem de Anadolu Uygarliklarinin izlerini tasiyan ve sayisiz uygarliga ev sahipligi yapmis, 12 bin yillik köklü geçmisi, zengin tarihsel birikimi, dogal güzellikleri ve inanç turizmiyle çok zengin bir medeniyet dokusuna sahip oldugunu, bu kadim cografyada bin yildan beri farkli kültürlerin bir arada kardesçe yasadigini, Siirt’in bir hosgörü ve huzur sehri oldugunu söyledi.



Birlik, beraberlik ve kardeslik mesajlari veren Vali Hacibektasoglu, Rize ve Siirt heyetinden olusan kadinlara tesekkür etti. Rize Il Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroglu ise projeye desteklerinden dolayi Vali Hacibektasoglu ve esi Güney Hacibektasoglu’na tesekkür etti. Ziyaret, çekilen hatira fotograf ile sona erdi.
Kaynak: İHA