Nefes Kesen Yangin Tatbikatinda Asit Yüklü Variller Devrildi, Yaralilar Kurtarildi

Edirne’de yangin sonrasi tahliye esnasinda asit yüklü varillerin etrafa dagilmasi ve yarali isçileri kurtarilmasina iliski gerçeklestirilen tatbikat nefes kesti.

Nefes Kesen Yangin Tatbikatinda Asit Yüklü Variller Devrildi, Yaralilar Kurtarildi
Edirne’de acil durumlarla karsi karsiya kalinmasi halinde atilacak adimlari pekistirmek, saglik kurumlari ve paydas diger kurumlarin deneyimlerini artirmak, bununla birlikte es güdümle hareket kabiliyeti kazandirmak üzere hazirlanan acil durum plani kapsaminda kimyasal maddelerin etkilesimi ile yangin ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) konulu fonksiyonel saha tatbikati gerçeklestirildi.

Edirne Il Saglik Müdürlügü tarafindan, Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ishak Yildirim ve Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Ali Fatih Selvi koordinasyonunda, Süloglu Domurcali Organize Sanayi Sitesi’nde gerçeklestirilen tatbikatta ilçe hastanelerin Hastane Afet ve Acil Durum Planlari (HAP) aktive edildi.

Tatbikat senaryosu geregi Süloglu Domurcali Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan bir sicak çekme fabrikasinda elektrik panosunda kaynaklanan yangin basladi.

Bahçede bulunan aracin tahliyesi esnasinda araçta bulunan asit yüklü variller etrafa dagildi. Tahliye sirasinda 3 çalisanin eksik oldugu tespit edilmesinin ardindan arama ve kurtarma çalismalari baslatildi. Kayip olan 3 yaraliya ulasilarak ilk müdahalelerinin ardindan ilçe hastanelere sevki gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA