Erzurum'da Üniversite Ögrencileri Barinma Sorunu Yasamayacak

Vali Okay Memis: 'Ihtiyaç hasil olursa ki su an ihtiyaç olacak gibi gözükmüyor, kamu misafirhanelerimizi geçici süreyle bütün ögrencilerimizin emrine açacagiz'.

Erzurum Valisi Okay Memis, ögrencilerin barinma sorunu yasamayacagi kentte, ihtiyaç halinde kamu misafirhanelerini de geçici süreyle ögrencilerin hizmetine açacaklarini bildirdi.

Vali Memis, beraberindeki Il Saglik Müdürü Gürsel Bedir, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil ile Atatürk Üniversitesi yerleskesindeki üniversite ögrencilerinin kalacagi yurtlari ziyaret ederek incelemede bulundu.

Yurtlara basvuru yapan üniversitelilerle bir süre sohbet eden Memis, ögrencilerden sikinti yasamalari durumunda yetkililere bilgi vermelerini istedi.

Okay Memis, gazetecilere yaptigi açiklamada, 27 Eylül Pazartesi günü Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesinin yüz yüze egitime baslayacagini hatirlatti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla 2 yildir mücadele verildigini ve asilarin uygulanmaya baslamasiyla hayatin yavas yavas normale döndügünü ifade eden Memis, "Bunun en önemli göstergelerinden birisi egitim camiasinda oldu. Erzurum'daki toplam 150 bin ögrenci ve 11 bin ögretmenle egitime zaten 2 haftadir baslamistik ve bu süreç devam ediyor. Memnuniyetle ifade edebilirim ki okullarin açilmasindan dolayi Erzurum'da vaka artisi oldugu söylenemez." diye konustu.

Kentte yer yer testi pozif çikan çocuklarin görülmesiyle okula degil, sadece sinifa karantina uygulandigini aktaran Memis, bu sebeple 30 civarindaki sinifta yüz yüze egitime ara verildigini ve sonuçlarin negatife dönmesiyle egitimin sürdügünü dile getirdi.

Vali Memis, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinde toplamda 60-65 bin ögrenci oldugunu belirterek kentin yurt kapasitesinin de özel yurtlarla 25 bin 500'ü buldugunu aktardi.

Kentin yurt ve barinma anlaminda Türkiye'de ögrencilerin sorun yasamadigi önemli illerden birisi oldugunu vurgulayan Memis sunlari kaydetti:

"Bize göre nüfusu kalabalik sehirlerde sorunlar olabilir ama Erzurum'da ihtiyaç duymasi halinde ögrencilerimizi yerlestirecek durumdayiz. Hatta ilk yerlestirmeden sonra da yaklasik 5 bin civarinda yurt kontenjanimiz var. Ihtiyaç hasil olursa ki su an ihtiyaç olacak gibi gözükmüyor, kamu misafirhanelerimizi geçici süreyle bütün ögrencilerimizin emrine açacagiz."

Memis, üniversite ve yurtlara girislerde asi ve PCR kontrollerinin yapilacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA