Edirne'de Tarihi Çarsida Gaz Sikismasi Endisesi Ölçümler Sonucu Bosa Çikti

Edirne'de, Osmanli yadigari tarihi çarsida, zemin tasinin yerinden oynamasi gaz sikismasi endisesine neden oldu.



Ali Pasa Çarsisi orta kapi girisine yakin bir noktada su deposuna da açilan zemin tasinin yerinden oynadigini fark eden esnaf, gaz sikismasi olabilecegi ihtimaline karsi durumu çarsi yönetimine bildirdi.

Daha sonra bilgi verilen Vakiflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, çarsida inceleme yapti. Bu sirada çarsi bir süre kismen alisverise kapatildi.

Dogal gaz sirketi ve itfaiye ekiplerinin yaptigi gaz ölçümlerinde herhangi bir olumsuzlukla karsilasilmadi. Bunun üzerine çarsi yeniden açildi.

Çarsi dernek baskani Yilmaz Sanis, gazetecilere yaptigi açiklamada, çarsi esnafinin gaz sikismasi olabilecegi nedeniyle endise yasadigini belirtti.

Önlem amaciyla her türlü ölçümün yapildigini ifade eden Sanis, "Taslar rutubetten yerinden oynamis, simdi oraya ayri bir kapak yapilacak. Hepimiz korktuk, geçmis olsun. Vakiflar Bölge Müdürü Güneren ve diger ekiplere tesekkürler. Olasiliklari degerlendirdik. 'Asagida gaz birikmesi mi var?' diye herkes tedirgin oldu, korktu. Sükür böyle bir sey çikmadi." diye konustu.

Kaynak: AA