Düzce Üniversitesi Rektörü Çakar, Üreticilerle Bulustu

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitenin Çevre ve Saglik Alanlarinda Ihtisaslasma Programi kapsamindaki çalismalarina katilan üreticilerle bir araya geldi.

Rektör Çakar, programda yaptigi konusmada, tibbi bitki, tibbi mantar yetistiriciligi ve aricilik faaliyetleriyle bölgesel kalkinmaya katki saglayan üreticilere tesekkür ederek, "Bu tür çalismalarda denemek, merak etmek ve ilgi duymak çok önemli. Düzce bereketli ve verimli topraklara sahip." dedi.

Ilk örnek olmanin her zaman zor olduguna isaret eden Çakar, "Görsel hafizayla düsünen bir toplum oldugumuz için rol model olmak çok önemli. 2017 yilinda ilçeleri ziyaret ederek ihtisaslasma programini anlatmaya basladik. Üreticiler gelir elde etmeye basladikça yayginlastirma faaliyetleri de kolaylasti. Önümüzdeki ay üreticilerin de katilimiyla yeniden toplantilar yapmak istiyoruz. Üreticileri çözüm ortaklari olarak görüyoruz. Bu topraklardan farkli ürünler de yetistirme vizyonu olusturmak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA