Dogu Anadolu'da Gök Gürültülü Saganak Ve Kar Bekleniyor

Meteoroloji, bölgede kuvvetli firtina ve yagis nedeniyle sel ve su baskini, yildirim ve ulasimda aksamalarin yani sira tarim faaliyetlerinin devam ettigi illerde zirai don uyarisi yapti.

Dogu Anadolu Bölgesi'nde gök gürültülü saganak ve kar yagisi bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu ve gök gürültülü, aralikli yagmurlu olacak.

Yagislarin bölgenin kuzey kesimlerinde öglene kadar, ögle saatlerinden itibaren Ardahan çevresi ve yüksek kesimlerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli, Erzurum'un güneyi ile Agri'nin batisinda ise kuvvetli olmasi öngörülüyor.

Sicakligin mevsim normallerinin 3 ila 4 derece altinda seyredecegi bölgede, rüzgar güney ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, aksam saatlerinde Kars, Ardahan ve Agri'da yer yer firtina seklinde ve 50 ila 70 kilometre arasinda degisen hizla esecek.

Yetkililer, yagislarin Erzurum ve Agri'da kuvvetli olmasi beklendiginden sel, su baskini, yildirim ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklarin yani sira tarim faaliyetlerinin devam ettigi Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da gece saatlerinden sabah saatlerine kadar zirai don hadisesine karsi üretici ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalarini istedi.

Gün içinde en yüksek sicakliklarin Igdir'da 28, Tunceli'de 26, Agri'da 18, Kars'ta 17, Erzincan'da 16, Erzurum ve Ardahan'da 9 derece olmasi tahmin ediliyor.
Kaynak: AA