CHP'li Agbaba'dan Zincir Marketlere Düzenleme Getirilmesi Önerisi Açiklamasi

'10 bin nüfusun altinda olan yerlerde zincir market açilmamalidir. Zincir marketlerin ürün satisina yönelik mutlaka il veya ilçe esnaf odalarinin görüsü alinmalidir'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, zincir marketlere yönelik düzenleme getirilmesi gerektigini belirterek 10 bin nüfusun altinda olan yerlerde zincir marketlerin açilmamasi gerektigini savundu.

Agbaba, partisinin Malatya Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, piyasadaki bazi ürünlerin pahaliligini elestirdi. Zincir marketlere düzenleme getirilmesi gerektigine dikkati çeken Agbaba, söyle konustu:

"Zincir marketlere nüfusa göre yogunluk kurali getirilmeli, büyüksehir ve ilçe belediyelerinin onayina bagli olmak üzere 10 bin nüfus ve üzerinde açilmalidir. 10 bin nüfusun altinda olan yerlerde zincir market açilmamalidir. Zincir marketlerin ürün satisina yönelik mutlaka il veya ilçe esnaf odalarinin görüsü alinmalidir. Bu sart zorunluluk haline getirilmelidir. Bu marketlerin mesken binalarinda açilmasi yasaklanmalidir. Zincir marketlerin açilis ve kapanis saatleri düzenlenmeli, haftada en az bir gün kapali kalmali, bayramda kapatilmalidir. Zincir marketlerde 15 bine yakin ürün satiliyor. Bunlar sinirlandirilmalidir."

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "Kürt sorunu"na iliskin sözlerini degerlendiren Agbaba, sunlari kaydetti:

"Genel Baskanimiz bir sey söyledi, onun üzerine bir tartisma baslatildi. Genel baskanimiz ne dedi? 'Kürt sorunu HDP ile Meclis'te çözülür, TBMM'de çözülür' dedi. Bu is Meclis'te çözülür. 'Muhatap mesru olmali, muhatap Meclis olmalidir.' diyoruz. 'Muhatap Abdullah Öcalan olmamali, Kandil olmamali, PKK olmamalidir.' diyoruz."
Kaynak: AA