Bolu'da Dini Duygulari Istismar Ederek Dolandiricilikla Suçlanan 3 Sanik, Hakim Karsisinda

Bolu'da, dini duygulari istismar ederek dolandiricilik yaptiklari iddiasiyla haklarinda dava açilan 3 sanigin yargilanmasina baslandi.

Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklar Çetin K, Ömer M, Yasar K. ve magdur Osman A. ile taraflarin avukatlari katildi.

Iddianamenin özetinin okunmasinin ardindan savunma yapan saniklar, haklarindaki suçlamalari kabul etmedi.

Mahkeme baskaninin dava dosyasinda yer alan güvenlik kamera kayitlarinda görülen 3 kisinin kendileri olup olmadigini sormasi üzerine söz alan Çetin K, "Insanoglu birbirine benzer, o fotograf bana ait degil." dedi.

Saniklardan sikayetçi oldugunu ifade eden Osman A. ise "Olay günü bu 3 kisi yanima yanasarak, hayir isleriyle ugrastiklarini söyleyip, cebimdeki parayi kendilerine vermemi ve dualarla okuyup üfledikten sonra geri vereceklerini de vadettiler. Ben de onlara inandim. Sattigim patateslerin parasi olan 16 bin 500 lirayi kendilerine verdim. Sonra, 'Bir apartmana girip, paralari okuyup üfleyip gelecegiz.' dediler. Ama bir anda kayboldular. Kendilerinden davaci ve sikayetçiyim. Ben bunu hak ettim, nasil olur da inanirim böyle seye?" diye konustu.

Mahkeme heyeti, eksik hususlarin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Kaynak: AA