Basinçli Sulama Sistemlerinde 16 Milyon TL'lik Hibe Destegi

Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoglu, bin 694 adet modern basinçli sulama sistemi projesine 16 milyon 908 bin 780 TL 42 kurus hibe destegi verildigini söyledi.

Basinçli Sulama Sistemlerinde 16 Milyon TL'lik Hibe Destegi
Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoglu, Kilis S.S. Büyükkonak, Küçükkonak, Karamelik ve Çörten Köyleri Sulama Kooperatif Baskanligini ziyaret ederek Kooperatif Baskani Mustafa Özdemir ile birlikte Konak Göleti ve Sulama Kanallarinda incelemelerde bulundu.

Ziyarette ucuz, sürdürülebilir ve güvenli gidaya ulasmanin tek yolunun üreten Kilis ve üreten Türkiye oldugunu belirten Kökçüoglu, “ Yari kurak bir iklimde yer almamizin yani sira, Küresel Isinmaya bagli son zamanlarda yasadigimiz kuraklik ve artan nüfusa dogru orantili çogalan su ve gida tüketimi nedeni ile özellikle ilimiz tarimsal üretiminde su tasarrufu, suyun verimli kullanilmasi ve kaçaklarin önlenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla tarimsal sulamada kullanilan suyun tarlaya kaybin en az olacagi kapali sistemlerle tasinmasi, tarla içi sulamada su kaybinin az, bitki istifadesinin ve su tasarrufunun yüksek olacagi modern basinçli sulama sistemlerinin kullanilmasi gerekmektedir. Bu baglamda Ilimizde yapilan baraj, gölet ve sulama kanallarina ilave olarak Bakanligimiz 2007-2020 yillarinda bin 694 adet modern basinçli sulama sistemi projesine toplam 16 milyon 908 bin 780 TL 42 kurus hibe desteginde bulunmus olup 2021 yilinda ise sartlari uyan 111 adet modern basinçli sulama basvurusunun tümü kabul edilmistir. Yasam ve tarimsal üretimimiz için mutlak ihtiyaç duydugumuz suyun kiymetini daha iyi idrak ettigimiz, suyumuzu korudugumuz ve daha verimli kullandigimiz bereketli günler dilerim” dedi.

Kaynak: İHA