Bakan Gül'den CHP'li Çeviköz'ün Açiklamalarina Tepki

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, CHP’li Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan ile ilgili "Saldirgan ve yayilmaci algi olusturuyor" sözlerini elestirerek, “Bu ülkenin hedeflerine ile ideallerine yabanci oldugunuzu ve bu ülkenin gücüne inanmadiginizi gösteriyorsunuz. Mavi Vatan’da bagimsizligimizi kiyamete kadar koruyacagiz” dedi.

Bakan Gül'den CHP'li Çeviköz'ün Açiklamalarina Tepki
Edirne’de bir dizi ziyaret gerçeklestiren Adalet Bakani Abdulhamit Gül, AK Parti Edirne Il Baskanligini ziyaret etti. Ziyaretin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Gül, CHP’li Ünal Çeviköz’ün Mavi Vatan ile ilgili açiklamasini elestirdi.



“Bu asla kabul edilemez”

Mavi Vatan dedikçe muhalefetin rahatsiz oldugunu söyleyen Bakan Gül, muhalefetin ülkenin hedeflerine de yabanci oldugunu belirtti.

CHP’nin Dis Politikalardan Sorumlu Ünal Çeviköz’ün, Mavi Vatan sözünden ve Türkiye’nin tutumundan rahatsiz oldugunu ifade eden Bakan Gül, “Türkiye’nin bölgesinde oyun kurucu olmasini saldirganlik olarak görüyor. Bu asla kabul edici bir tutum degildir. Asla kabul edilemez. Tarihimizin hiçbir aninda saldirganlik, yayilmacilik, emperyalist emeller hiçbir zaman olmamistir” dedi.



“Bu ülkenin hedeflerine de ideallerine de yabanci oldugunuzu gösteriyorsunuz”

Bakan Gül, CHP’li Çeviköz’ün açiklamalarini asla kabul etmedigini belirterek, “Bu topraklara ait olan hiçbir kimse vatanimiz için tarihimiz için bunu asla kullanamaz. Siz bu millete de bu milletin hakli tezlerine de yabanci oldugunuzu bu açiklamalarinizla gösteriyorsunuz. Bu ülkenin hedeflerine de ideallerine de yabanci oldugunuzu gösteriyorsunuz. Bu ülkenin gücüne inanmadiginizi gösteriyorsunuz. Mavi Vatan söyleminden rahatsiz olan zihniyet, güçlü Türkiye’den rahatsiz olan zihniyettir. Biz Mavi Vatan’da da ülkemizin her karis topraginda da egemenligimizi bagimsizligimizi kiyamete kadar koruyacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA