Atatürk Üniversitesi Kovid-19 Tedbirleriyle Yüz Yüze Egitime Hazir

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli: 'Il Saglik Müdürlügü ile entegre çalisiyoruz ve bu dogrultuda ögrenci kimliklerine gerekli saglik bilgileri isleniyor. Ögrencilerimizin temasli olduklari, tek ve çift doz asilarinin olup olmadigi ya da hiç asi vurulmadiklari gibi bilgiler fakültelerimizin girislerinde yer alan turnikelerden geçislerinde belli olacak'

Erzurum'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda hazirliklarini tamamlayan Atatürk Üniversitesi, yüz yüze egitim için gün sayiyor.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, salgin nedeniyle geçen yil mart ayindan bu yana egitimin çevrim içi devam ettigi Atatürk Üniversitesi, 27 Eylül Pazartesi günü ögrencilerine kapilarini açacak.

Örgün ve açik ögretim olmak üzere toplam 500 bin ögrenci ile yeni döneme hazirlanan üniversitenin akademik kadrosu, uzun aradan sonra ögrencilerle bir araya gelmenin heyecanini yasiyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsaminda ögrencilerin yogunlukta bulundugu alanlarda hijyen çalismalarinin sürdügü ve bina girislerine dezenfekte ünitesi kurulan üniversitede, yüz yüze egitim için salgina karsi tüm tedbirler alindi.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, yeni akademik yil için tüm hazirliklarin titizlikle yapildigini belirtti.

Egitim sürecinde maske, mesafe, hijyen gibi kurallara azami ölçüde özen gösterilecegini aktaran Çomakli, sunlari kaydetti:

"Il Saglik Müdürlügü ile entegre çalisiyoruz ve bu dogrultuda ögrenci kimliklerine gerekli saglik bilgileri isleniyor. Ögrencilerimizin temasli olduklari, tek ve çift doz asilarinin olup olmadigi ya da hiç asi vurulmadiklari gibi bilgiler fakültelerimizin girislerinde yer alan turnikelerden geçislerinde belli olacak. Ögrenciler saglikli ortamda ögrenim görecek. Ögrencilerimizin kampüsümüzde ve sehrimizde güvenli bir akademik yil geçirmeleri için gereken her seyi yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz."

Kaynak: AA