'Ulusal Mardin Fotomaraton' Yarismasi Basladi

Türkiye'nin farkli bölgelerinden profesyonel ve amatör fotografçilar, sehrin tarihi, kültürü ve turizm potansiyelini fotograf karelerine yansitacak Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas: 'Her fotograf, kadim sehrin farkli bir güzelligini gün yüzüne çikaracak ve yarina tasiyacak'.

Mardin'de bu yil dördüncüsü düzenlenen "Ulusal Mardin Fotomaraton" yarismasi basladi.

Valilik ve Büyüksehir Belediyesince, "Mardin sizi çagiriyor" sloganiyla gerçeklestirilen yarisma kapsaminda Türkiye'nin farkli bölgelerinden gelen çok sayida profesyonel ve amatör fotografçi, 4 gün boyunca kentin tarihi, kültürü ve turizm potansiyelini fotograflayacak.

Yarisma dolayisiyla Büyüksehir Belediyesi Sanat Akademi'sinde düzenlenen programda konusan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerin fotograf karelerine dönüstügü yarismanin basladigini belirterek, fotograf tutkunlarina ev sahipligi yapmanin heyecanini yasadiklarini söyledi.

Fotograf sanatina ilginin artmasini ve medeniyetler sehri Mardin'in tanitimini hedeflediklerini dile getiren Demirtas, "Çekilecek her bir fotograf karesi, Mezopotamya'nin parlayan günesinin dünyanin dört bir yanindan tüm parlakligiyla görünmesini saglayacak. Her fotograf, kadim sehrin farkli bir güzelligini gün yüzüne çikaracak ve yarina tasiyacak." dedi.

Demirtas, fotograf tutkunlarinin tarih kokan masal diyarinda hayatlarinin en farkli deneyimini yasarken adeta zamanda yolculuk yapacaklarina isaret ederek sunlari kaydetti:

"Burasi Mardin. Burasi medeniyetlerin kesisim noktasi. Dillerin, dinlerin, kültürlerin bulusma noktasi. Açik hava müzesi özelliginin de ötesinde, adeta bir film ve fotograf stüdyosu. Hangi yöne baksaniz, gözünüzü nereye çevirseniz bir film, bir fotograf karesinin içindesiniz. Sadece deklansöre basin ve o ani ölümsüzlestirin.

Iste sizleri bu yil dördüncüsünü düzenledigimiz ve artik geleneksel hale gelen Mardin fotograf maratonuyla, fotografin büyülü dünyasinda essiz bir yolculuga çikmaya bekliyoruz. Gelin, taslarin dile geldigi masal sehri Mardin'in tarih sayfalarinda sizin de bir fotografiniz olsun. Böylelikle hem ömrünüze hem de Mardin'imize bir fotograf karesi not düsün. Birbirinden güzel ve özel fotograflarinizi heyecanla ve sabirsizlikla bekliyoruz."

Fotografçi Oguz Çapanoglu da kentin fotograflarini çekmek için Adana'dan geldigini, simdiden tarihi sehri fotograflara yansitmanin heyecanini yasadigini söyledi.

"Mardin müthis tarih kokan bir sehir. Mardin fotograf cenneti. Insanlari ise cana çok yakin." diyen Çapanoglu, fotograflarla kenti en iyi sekilde yansitmaya çalisacagini vurguladi.

Vali Demirtas, daha sonra Yeniyol Caddesi'nde Mardin'i yansitan bir fotograf çekerek yarismayi baslatti. 4 gün sürecek yarismada dereceye girenlere ödül verilecek.
Kaynak: AA