Trabzon'da Itfaiye Bünyesinde 2 Arama Kurtarma Köpegi Görev Yapacak

Trabzon Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde 2 arama kurtarma köpeginin görev yapacagi bildirildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Baskani Murat Zorluoglu önderliginde itfaiye teskilat yapisinin her geçen gün güçlendirildigi belirtildi.

Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde kurulan Arama Kurtarma ve Egitim Sube Müdürlügüne bagli arama kurtarma ekibine son olarak arama köpeklerinin dahil edildigi aktarilan açiklamada, arama kurtarma ekibinin köpek egitmenlerinin, Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Buca Toros Tesisleri'ndeki egitimlerini tamamlayarak belgelerini aldiklari ifade edildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Ekibin son üyeleri de arama ve kurtarma köpek egitimcisinin sabirli, özgüvenli, dikkatli olarak kentlerde veya kirsal alanlarda meydana gelebilecek arama kurtarma vakalarinda nasil davranacaklari konusunda teorik ve uygulamali egitim aldi. Ayrica güç, dayanaklilik, spor ile gece ve gündüz zor hava kosullarinda farkli sartlarda kazazede arama ve kurtarma faaliyetleri icra edildi. Köpek egitmenleri, Ali Sengül ve Ismail Ersoy tarafindan gerçeklestirilen egitim sonrasinda belgelerini Köpek Egitim Sinavi Hakemi Ibrahim Yilmaz'dan alarak görevlerine basladi."

Kaynak: AA