Sanliurfa, Malatya Ve Kilis'te 'Avrupa Spor Haftasi' Etkinligi Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Avrupa Spor Haftasi kapsaminda düzenlenen "Ulusal Herkes Için Spor ve Saglik Günleri" etkinligi Sanliurfa, Malatya ve Kilis'te gerçeklestirildi.

Sanliurfa'nin Halfeti ilçesindeki Birecik Baraji kiyisinda gerçeklestirilen etkinlige, Sanliurfa Vali Yardimcisi Yasin Akgül, Gençlik ve Spor Il Müdürü Halil Eren, Halfeti Kaymakami Selin Sari, Halfeti Belediye Baskani Seref Albayrak, sporcular ve davetliler katildi.

Törende konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Eren, düzenledikleri aktivitelerle her yastan insani bir araya getirerek hareket bilincini ve saglikli yasam kültürünü olusturmak istediklerini belirtti.

Saglikli yasam için bölge halkini spora tesvik etmek amaciyla hafta kapsaminda çesitli sportif faaliyetler gerçeklestireceklerini aktaran Eren, "Bugün burada sporcularimiz kano, dalis ve jet ski gösterileriyle bizleri adeta büyüledi. Hepinizin nezdinde sporcularimizi gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Avrupa Spor Haftasi etkinlikleri ile ülkemizin spor alanindaki mevcut potansiyelinin etkin kullanilmasi ve gelistirilmesi, Türkiye'nin bir spor ülkesi olarak konumlandirilmasi, gerçeklestirilecek sportif etkinliklerle ülkeler arasindaki en prestijli ülke olmasini hedeflemekteyiz." dedi.

Etkinlik kapsaminda sporcular kano ve dalis etkinligi gerçeklestirdi. Hafta kapsaminda il genelinde çesitli aktiviteler yapilacagi belirtildi.

- Kilis

Kilis'te gerçeklestirilen etkinlige, Vali Recep Soytürk, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Il Jandarma Komutani Albay Selami Aksit, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Gençlik ve Spor Il Müdürü Metin Kaplan, antrenörler ve ögrenciler katildi.

Etkinlik öncesi konusan Soytürk, sporun önemini belirtmek için bu etkinligi gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Teknolojinin gelismesiyle spor imkanlarinin azaldigina deginen Soytürk, "Her yere araçlarla gidiyoruz. Is yerlerimize, alisverise yürüyerek gitsek ya da düzenli sporlar yapsak hem sagligimiz için hem de ekonomi için faydali olacagini düsünüyorum. Tüm vatandaslara tavsiyemiz daha çok spor yapsinlar." dedi.

Yeni tip koronavirüs tedbirlerinin alindigi yürüyüs etkinligi, Fistikli Park önünde baslayarak Kilis Gençlik ve Spor Il Müdürlügü'nde son buldu.

- Malatya

Malatya Yesiltepe Sentetik Çim Sahasi'nda düzenlenen programda konusan Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Özlem Pelitlioglu, gerçeklestirilen etkinlikle spora ilginin daha fazla arttirilmasinin hedeflendigini söyledi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan ise yaslisiyla genciyle herkesin spora dahil edilmesi gereken bir haftada olduklarini dile getirdi.

Avrupa Spor Haftasi'nin dünyada 23-30 Eylül tarihleri arasinda her yil geleneksel olarak düzenlenen ve çok sayida farkli spor aktiviteleriyle kutlandigini belirten Kayhan, hafta boyunca 81 ilde yaklasik 250 spor bransinda etkinliklerin devem edecegini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Pelitlioglu, Kayhan ve Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Baskani Mustafa Katipoglu etkinligin startini verdi.

Etkinlik kapsaminda halk oyunlari, tekvando, cimnastik, dart, eksrim, atletizm ve badminton gösterileri yapildi.

Kaynak: AA