Sakarya Emniyet Müdürlügündeki Yasa Disi Dinleme Davasi Sürüyor

Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktas ve Ali Bilkay'in da aralarinda bulundugu 3'ü firari, 10'u eski emniyet mensubu 11 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Sakarya 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmada, tutuksuz saniklar, müstekiler ile taraf avukatlari hazir bulundu.

Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardindan mahkeme heyeti, bir müstekinin ifadesini dinledi.

Müsteki H.B, 2004-2015 yillarinda Sakarya'da emniyet mensubu olarak görev yaptigini belirterek, saniklardan sikayetçi oldugunu, davaya müdahil olmak istedigini talep etti.

Görüsünü açiklayan cumhuriyet savcisi, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasini ve firari 3 sanik hakkindaki yakalama kararinin devamini talep etti.

Söz alan sanik avukatlari da dosyadaki eksik hususlarin giderilmesini istedi.

Firari 3 sanik hakkindaki yakalama kararinin devamina, 3 sanik için Il Emniyet Müdürlügünden istenen "ByLock" tespit ve degerlendirme tutanagi ile içeriklerin gelmesinin beklenmesine karar veren heyet, durusmayi 2 Aralik'a erteledi.

- Iddianameden

Sakarya'da aralarinda eski Il Emniyet Müdürleri Mustafa Aktas ve Ali Bilkay ile eski Istihbarat Sube Müdürü Murat Akça'nin da yer aldigi, meslekten ihraç edilen 10 emniyet mensubunun yargilandigi "usulsüz dinleme" iddialarina iliskin dava ile ayni saniklar hakkinda FETÖ/PDY'ye yönelik açilan dava birlestirilmisti.

Sakarya Cumhuriyet Bassavciligi Özel Sorusturma Bürosunca hazirlanan 257 sayfalik iddianamede, 10 sanigin "anayasal düzeni ortadan kaldirmaya tesebbüs etmek", "haberlesmenin gizliligini ihlal etmek", "iftira", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciligi", "kisiler arasindaki aleni olmayan konusmalari kaydetmek", "özel hayatin gizliligini ihlal etmek", "silahli terör örgütüne üye olmak", "devletin güvenligine iliskin gizli belgeleri temin etmek ve suç uydurmak" suçlarindan cezalandirilmasi isteniyor.

Iddianamede, saniklarin birer kez agirlastirilmis müebbet ile 16 yil 2 aydan 34 yil 6'sar aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep ediliyor.

Öte yandan, firari sanik Murat Akça'nin esi firari Deniz Akça'nin dosyasi, 5. Agir Ceza Mahkemesince verilen hükmün Sakarya Bölge Adliye Mahkemesince bozulmasi üzerine bu dosyayla birlestirilmisti.

Kaynak: AA