Korona Virüse Yakalanan Esi Ve Oglunun Hem Refakatçisi Hem De Hemsiresi

Giresun’da Tirebolu Devlet Hastanesi’nde Covid-19 servisinde hemsire olarak çalisan Aysegül Bektas üç doz asi olmasina ragmen esi ve çocugu ile birlikte korona virüse yakalandi. Kendisinin üç doz, esinin iki ve çocugunun ise bir doz asi oldugunu belirten hemsire Aysegül Bektas, asi dozlarina göre, hastalik sürecini yasadiklarini söyledi.

Korona Virüse Yakalanan Esi Ve Oglunun Hem Refakatçisi Hem De Hemsiresi
Asi oldugu için hastaligi hafif geçirdigini söyleyen Bektas, “Hiçbir asi yüzde 100 koruma saglamaz. Fakat asi olmak hastaligi agir atlamanin, hastaneye kaldirilmanin ve hatta ölümün önüne geçebilir. Bunun için mutlaka asi olunmalidir. Ben üç doz asi oldugum için grip gibi virüsü gibi hafif atlatiyorum, iki doz asi olan esim biraz daha agir geçiriyor ve hastanede tedavi altinda, bir doz asi olan oglum ise hastaliga daha agir yakalandi, oksijen tedavisine varana kadar rahatsizlandi, agir ates nöbetine girdi. Suanda durumlari iyi. Eger asi olmasaydi çok daha agir sonuçlar yasayabilirdik. Iki ki asi olmusuz ve mutlaka asi olunmalidir. Bizim aile için bir örnek oldu, asi olmanin önemini ögrendik” dedi.

Hemsiresi oldugu Covid servisinde hem tedavi gören hem de esi ve çocuguna hem hemsirelik yapan Aysegül Bektas, “Biz isyerimizde veya aile içerisinde korunabiliyoruz ama çevrede korunamiyoruz. Mutlaka bir yerden virüs bulasiyor ama nerden oldugunu bilemiyoruz. Bu nedenle herkesin asi olmasini tavsiye ediyorum. Çevremizden bir yerden mutlaka bulastigi için biz kendimizi koruyamiyoruz ama asi bizi koruyor. Ben bir yili askin süredir Covid servisinde hemsirelik yapiyorum üç doz asimi oldum. Bu asi sayesinde kendimi korudum ama ailemi koruyamadi. Suan ben hafif grip gibi atlatiyorum ama iki doz ve bir doz asi olan esim ve oglum tedavi altinda. Ben de onlara hem refakatçilik yapiyorum hem de hemsirelik yapiyorum. Disardan her türlü bulasiya karsi mutlaka asi olunmalidir“ diye konustu.

Asi olmakta geç kalmisligin pismanligini yasadiklarini belirten hemsire Aysegül Bektas’in tedavi altinda bulunan esi ve oglu ise bir ve iki doz asi olmanin dahi faydalarini gördüklerini ifade ederek, mutlaka asi olunmasini tavsiye ettiler.
Kaynak: İHA