Isparta'da Gülcü Mahallesine Yeni Meydan Düzenlemesi

Isparta Belediyesi, Gülcü mahallesindeki meydanligin yeniden düzenlenmesi kapsaminda iki katli bir binayi yikarak, çalismalara basladi.

Isparta'da Gülcü Mahallesine Yeni Meydan Düzenlemesi
Kaymakkapi Meydani, Matbaalar Çarsisi gibi çesitli noktalarda modern meydan düzenlemeleri yaparak sehrin çehresini degistiren Isparta Belediyesi bu çalismalardan bir tanesini de Gülcü Meydanliginda baslatti. Meydan düzenlemesi kapsaminda ekonomik ömrünü tamamlayan ve dayanikli olmayan mezarlik önünde bulunan iki katli binanin yikimiyla ise baslayan belediye ekipleri modern bir düzenlemeyle, yeni yüzüyle meydani mahalle sakinlerinin ve sehrin hizmetine sunacak.

Gülcü Mahallesi Meydaninda ilk zamanlarinda okul olarak kullanilan, ardindan spor kulübüne misafirlik eden ve son olarak kahvehane olarak kullanilan miadi dolmus iki katli yapi, belediye ekiplerince yikildi.

“Ekonomik ömrünü doldurmus, dayanikli olmayan bir binaydi”

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, yikim alaninda incelemelerde bulundu, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Gülcü Mahallesinin Isparta’nin en eski ve köklü yerlesim alanlarindan birisi oldugunu söyleyen Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, mahalle meydaninin yeniden düzenlenecegini söyledi.

Bu kapsamda ise Gülcü Mezarligi önünde bulunan ve miadini doldurmus olan binanin yikimiyla basladiklarini aktaran Baskan Basdegirmen, Gülcü Meydanliginda sosyal tesis, cami ve esnaflarin yer aldigini dile getirerek “Bu meydanligimiza bakan tarihi Gülcü Mezarligimiz var. Mezarligimizda, geçmisimizde sehrimize hizmet etmis mevtalarimiz, zatlarimiz bulunuyor. Örnegin Hafiz Ibrahim Demiralay’in kabri, Gülcü Mezarligimizda bulunuyor. Mezarligimizin önünde de yillar öncesi okul olarak kullanilan ardindan spor kulübümüzün lokali ardindan da kahvehane olarak isletilen bir yapi vardi. Bu binamiz ekonomik ömrünü doldurmus, dayanikli olmayan bir binaydi. Testlerinde olumsuz sonuçlar çikti. Bizler de gerekli mercilerden izinlerini aldik ve binanin yikimini gerçeklestirdik. Yikimin ardindan burayi meydan düzenlemesiyle daha güzel bir hale getirerek Gülcü mahallesi sakinlerimizin ve sehrimizin hizmetine sunacagiz. Çalismalarin mahallemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Amaçlarinin Gülcü Meydanligini yenilemek oldugunu belirten Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Meydanligimizi daha güzel ve vatandaslarimizin bulunmaktan mutlu olabilecekleri hale getirmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA