'Erasmus+ Projesi' Kapsaminda Sakarya'ya Gelen Turistler, Türk Kültürü Ve Mutfagini Ögrenecek

Avrupa Birligi (AB) Erasmus+ Projesi kapsaminda Sakarya'nin Karasu ilçesine gelen Macaristanli ve Letonyali turistler, Türk kültürü ve mutfagini ögrenme firsati bulacak.

Kuzeyin Yildizlari Dernegince hazirlanan, Avrupa Birligi ile Ulusal Türkiye Ajansinca desteklenen proje kapsaminda Macaristan ve Letonya'dan 28 kisilik kafile Karasu'ya geldi.

Burada 8 gün boyunca çesitli etkinliklere katilacak turistler, ilçenin dogal güzelliklerinin yani sira Türk mutfagini da yakindan taniyacak.

Kuzeyin Yildizlari Dernegi Baskani ve Avrupa Birligi Proje Koordinatörü Ismail Hakki Yavuzyigit, gazetecilere, kafilenin, Karadeniz'in önemli geçim kaynaklarindan findik bahçelerine giderek hasada katilacagini söyledi.

Turistlerin tarladan patates de toplayacagini anlatan Yavuzyigit, "Topladiklari mahsulleri kendileri yemege dönüstürecekler. Karasu'nun dogal güzelliklerini gezecekler ve Karasu'nun köylerinde vatandaslarla etkinlik yapacaklar." dedi.

Macaristan grup lideri Hanna Stagl ve Letonya grup lideri Anna Olehnovich da Türk insaninin çok misafirperver oldugunu belirterek, ilçenin yasanabilecek güzel yerleri bulundugu kaydetti.

Kaynak: AA