Bingöl'de Bilim Ve Sanat Senliklerine Start Verildi

Bingöl’de 4007 TÜBITAK Bilim Senlikleri ve Destekleme Programi kapsamindaki bilim ve sanat senliklerine start verildi.

Bingöl'de Bilim Ve Sanat Senliklerine Start Verildi
Bingöl’de 4007 TÜBITAK Bilim Senlikleri ve Destekleme Programi kapsaminda 23-25 Eylül tarihleri arasinda düzenlenecek olan bilim ve sanat senligine start verildi.

Merkez Karsiyaka Fen Lisesi Bahçesi’nde düzenlenen senlige Vali Yardimcisi Fatih Kaya, Belediye Baskani Erdal Arikan, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, kurum müdürleri, ögretmen, ögrenci ve aileleri katildi.

Senlikte çesitli bilim alanlarinda yapilan çalismalar sergilenirken, ögrenciler çalismalar hakkinda bilgilendirildi.

Senlik hakkinda bilgi veren Vali Yardimcisi Fatih Kaya, “Bingöl Bilim Senligini bu sene ilk defa düzenliyoruz. Pandemi kosullari nedeniyle erteledigimiz bilim senligimizi 3 gün olarak düzenliyoruz. Yaklasik olarak 60’a yakin personelimiz bu iste görevli. Birçok üniversitemiz ile isbirligi yaptik, birçok akademisyen ile isbirligimizi yaptik. Bu akademisyenlerimizden yardimlar aldik. Suan iki okulumuzda Bilim Sanat Merkezimiz ve Fen Lisemizin bahçesinde hem vatandaslarimiza hem çocuklarimizla bulusturuyoruz. Buradaki amacimiz, ülkemiz ve özellikle bölgemiz açisinda da bilim ve sanat senliginin varligini ülkemize göstermektir. Ilimizde ilk defa yapiliyor ama bu bir baslangiç. Insallah bundan sonra devami gelecek. Asil amacimiz çocuklarimizi bilim ve sanat ile bulusturmak. Bilimin degerini, önemini, teknolojinin gelismesini çocuklara burada canli olarak sunuyoruz. Yine sanatsal aktivitelerle sanatin insan yasaminda yaratacagi etkileri çocuklarimiza anlatmaya çalisiyoruz” dedi.

Senligin ana sinifindan üniversite düzeyine kadar herkese hitap ettigini dile getiren lise ögrencisi Zeynep Aslan, “4007 TUBITAK senligimizde Bingöl Fen Lisesi ve BILSEM ögrencileri olarak bir aydan askin bir süredir hazirlaniyoruz. 60’a yakin stant ve ögretmenlerimizle beraber harika bir senlik gerçeklestiriyoruz. Ana okulundan üniversiteye kadar bütün yas gruplarina hitap edecek stantlarimiz hazirda bulunuyor. Ögrenciler olarak hem katilim sagliyoruz hem de ögretmenlerimize yardimci oluyoruz. Bende 3 boyutlu kalem atölyesinde görevliyim. Çocuklar da burada senlik egleniyorlar” diye konustu.

Drone egitimi hakkinda bilgi aldigini aktaran lise ögrencisi Isa Korkmaz ise, “Stantlar kuruldu. Valimiz ve belediye baskanimiz da tesrif etti. Stantlarda çesitli bilim dallari hakkinda ögretiler yapildi. Çesitli seyler ögrendik. Ben de drone egitimi hakkinda bilgiler aldim. Su roketi ve benzeri çalismalari da izledim” seklinde konustu.

Öte yandan Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekiplerince de senlikte deprem sonrasinda enkaz çalismalarinda kullanilan materyaller tanitildi.
Kaynak: İHA