Batman'da Veli Ve Ögrenciler Okul Servislerine Tepki Gösterdi

Batman’da tasimali egitimden kaynakli sorunlara tepki göstermek için bir grup veli ve ögrenci Il Milli Egitim Müdürlügü önünde eylem yapti. Il Milli Egitim Müdürlügü yetkililerinin yasadiklari sorunlara karsi kayitsiz kaldigini belirten veliler, ülkenin gelecegi olan çocuklarin bu yöntemle ziyan edildiklerini söyledi.

Batman'da Veli Ve Ögrenciler Okul Servislerine Tepki Gösterdi


Batman merkez Kocalar köyü ögrenci velileri, çocuklariyla birlikte Batman Il Milli Egitim Müdürlügü önüne gelerek tasimali egitime tepki gösterdi. Ögrenci velileri, merkez jandarma karakolu komutani ile birlikte Milli Egitim Müdürlügü yetkileri ile görüsme yapti. Ögrenci velisi Metin Sentürk Yasatan, tasimali ögrenci servisinin ögrencileri magdur ettigini söyledi.

Yasatan “Çocuklarimizi tasimali egitimle ilgili sorunlar yasiyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu çocuklar ülkemizin gelecegidir. Bu gün bu çocuklara sahip çikmazsak yarin bunlari ziyan etmis oluruz. Onun için tasimali egitim gibi bir sorunumuz var. Sorun bizim sorunumuz degil, bu milli egitimin sorunudur. Milli egitim bu sorunun üzerinde durmuyor. Milli egitim çocuklarimizi köyden alip okullarina birakmiyor, okuldan da onlari almiyor. Toplama merkezi olarak Batman Park AVM önüne birakiyorlar. Dönüste de gene oradan çocuklarimizi aliyorlar. Bunu ragmen çocuklarimiz sabahlari 2-3 ders geç kaliyorlar. Aksamüstü ise erken çikmalarina ragmen saat 17.00 veya 18.00’a kadar eve gelemiyorlar. Bununla ilgili sorunumuz var. Bu sorunumuzu video çekerek tasimadan sorumlu müdüre iletmemize ragmen bize tenezzül edilip dönüs yapilmadi. Tepkimizi göstermek için bu gün milli egitimin önüne geldik. Bu duruma sessiz kalmayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA