AK Parti Malatya Milletvekili Çalik, Tütün Üreticileriyle Bir Araya Geldi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Malatya'nin Dogansehir ilçesinde 10 bin dekar alanda yilda yaklasik 2 bin 300 ton islenmemis tütün üretildigini belirterek, üreticilerin yaninda olduklarini söyledi.

Çalik, Valiliginin koordinasyonunda Dogansehir ilçesi, Vahap Küçük Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda tütün üretimine iliskin düzenlenen toplantida, üreticilerin sorunlarini dinledi.

Tütün üreticilerinin her zaman yaninda olduklarini ve olmaya da devam edeceklerini ifade eden Çalik, Tarim ve Orman Bakanligindan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün üretim ve ticareti yapanlara getirilen cezanin yürürlük tarihinin 1 Temmuz 2021 yerine, 1 Ocak 2022 tarihine uzatildigini hatirlatarak, sunlari söyledi:

"Üreticilerimiz bu süreci çok iyi degerlendirmeli ve kooperatiflerini kurmali. Dogansehir ilçemizin en önemli gelir kaynaklarindan biri tütündür. Dogansehirli üreticimizin tütününün degerlenmesinin yolu kooperatiftir. Bu toplantidaki amaç üreticilerimize kooperatif kurulmasi ile ilgili bilgilendirmek ve tamamen yasal bir zemine kavusturmaktir. Dogansehir'de yilda 10 bin dekar alanda 2 bin 300 ton civari tütün üretiliyor. Bizler bugüne kadar her zaman üreticimizin yaninda olduk, bundan sonra da olmaya devam edecegiz."

Toplantiya Malatya Valisi Aydin Barus, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoglu, AK Parti Malatya Il Baskani Ihsan Koca, Kooperatifler Dairesi Baskani Seçkin Cenkis, Tütün ve Alkol Dairesi Baskani Yüksel Denli, Tütün ve Tütün Mamülleri Daire Baskani Nail Acet,Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt ile tütün üreticileri katildi.

Kaynak: AA