Afyonkarahisar'da Tedavisi Tamamlanan Kizil Sahin Dogaya Salindi

Afyonkarahisar'da bulunan yarali kizil sahin ile 2 kulakli orman baykusu yavrusu, tedavi ve rehabilitasyonlarinin ardindan dogaya birakildi.



Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatini Kurtarma Rehabilitasyon Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezinde (AKÜREM), vatandaslarin dogada buldugu 2 kulakli orman baykusu yavrusu ile Doga Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlügü ekipleri araciligiyla getirilen yarali kizil sahinin tedavi ve rehabilitasyonlari tamamlandi.

Kuslar, AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandir ve merkezde gönüllü görev alan ögrenciler tarafindan dogaya salindi.

Kandir, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, her yil onlarca kus yavrusunun ve yaban hayvaninin vatandaslar tarafindan bulunarak kendilerine ulastirildigini söyledi.

Kulakli orman baykuslarinin kent merkezine yakin yerlerde yasama becerisinin bulundugunu dile getiren Kandir, "Baykuslar yuvadan düstükten sonra yeniden bir yüksek agacin üzerine birakildiklarinda anneleri tarafindan beslenmeye devam ederler. Bu da onlarin gelecekleri açisindan çok daha verimli olur. 2 baykus yavrusunu bugün yeniden dogasina gönderdik. Ömürleri uzun, yollari açik, nesilleri bol olsun." dedi.

Kandir, kizil sahinin de kanadindan yarali olarak kendilerine getirildigini ifade ederek, "Yaklasik 1 yildir tedavisini özenle yaptik. Yeterli güce ulasarak uçabilir hale geldi. Rehabilitasyon süreci biraz uzun sürdü ama yeniden dogasinda kendi hayatini sürdürebilecek kabiliyete sahip olduguna karar verdikten sonra dogaya biraktik." diye konustu.

Kaynak: AA