Yalova Belediyesinden Üniversite Ögrencilerine Barinma Destegi

Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi ögrencilerinin barinma ihtiyacinin karsilanmasina destek olmak amaciyla Tatilpark evlerinin ögrencilere kiralanacagini bildirdi.

Belediyeden yapilan açiklamada, 2021-2022 egitim ve ögretim yilinda Yalova Üniversitesinin ögrenci sayisindaki artis nedeniyle Yalova Belediyesi ve Yabeltas AS tarafindan Tatilpark'in ögrencilere uygun ücretle kiralanmasi karari alindigi duyuruldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Belediye Baskan Vekili Tutuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan dolayi bir süredir yüz yüze egitim olmadigi için birçok ögrencinin mevcut barinma yerlerini terk etmek zorunda kaldigini belirtti.

Tutuk, "Yeniden yüz yüze egitimin baslamasi ve ayrica kentimize gelen ögrenci sayisinin da artmasiyla yogun bir talep olustu. Bu sebeplerden dolayi ögrencilerimizin bir kisminda magduriyet olabilecegi düsüncesiyle Tatilpark'i ögrencilerimize açmak için karar aldik. Yabeltas AS Yönetim Kurulu Baskanimiz Celalettin Özel ve yönetim kurulu üyelerimiz bu konuda gerekli çalismayi yaptilar. Ögrencilerimiz, egitim ve ögretim dönemi süresince Tatilpark'tan faydalanabilecekler." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA