Amasya'da Lise Ögrencilerine Velilerinin Onayiyla Kovid-19 Asisi Yapiliyor

Amasya'nin Gümüshaciköy ilçesinde lise ögrencilerine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda velilerinin onayi alinarak asi uygulaniyor.

Gümüshaciköy Hasan Coci Anadolu Lisesi'nde ailelerince asi izni verilen ögrencilere Toplum Sagligi Merkezi asi ekipleri tarafindan ilk doz asilari yapildi.

Kaymakami Ali Cemal Altinöz, burada yaptigi konusmada, Kovid-19 asilamasinda dünyadaki lider ülkelerden olduklarini söyledi.

Asilamanin 13 yasindan gün almis kisilere de uygulanmaya basladigini belirten Altinöz, "Pandemi ile 2 yildir mücadele ediliyor. Ilk etapta maske, mesafe, temizlik en önemli tedbirlerken, su an pandemiye karsi virüse karsi elimizdeki en güçlü silah, asi. Asilama oranini ne kadar artirirsak hem toplumsal bagisikligi kazanmis olacagiz hem de egitim ve ögretime duraksamadan daha saglikli, daha huzurlu, daha etkili sekilde devam etme sansini yakalamis olacagiz. Asi olmayan sira arkadasiniz, sinif arkadasiniz, oda arkadasiniz varsa onlarla da konusup asinin en önemli koruyucu tedbir oldugunu anlatmaniz bizler için çok önemli." dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Ercan Gültekin de ögrencilerin 1,5 yil egitim ögretimden uzak kaldigini hatirlatarak, "Ilçemizde 13 yas ve üzeri asi tanimlanmis yaklasik 1100 ögrencimiz var. Yüzde 15-20 civarinda 1. ve 2. dozunu ögrencilerimiz oldu. Bu programlarla asilama oranini yüzde 70-80'lere çikarmak istiyoruz." diye konustu.

Gümüshaciköy Toplum Sagligi Merkezi Baskani Dr. Bayram Akgül ise gençlerde asi oranini yüzde 80-90'lara çikarmak amaciyla okullarda asi uygulamasini gerçeklestirildigini dile getirerek, "Umuyoruz ki ilçemizdeki tüm okullarda ögrencilerimizin asi oranlarini en yüksek seviyeye getirecegiz. Böylece okullarimiz kapanmadan yil boyunca egitim ögretimlerine devam edecekler. Asi olan bütün ögrenci arkadaslarimizi ve bu konuda ögrencilerimize destek olan velilerimizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandi.

Ögrencilerden Bengü Isik Comba da Kovid-19 asisini yapilarak sorumlugunu yerine getirdigine isaret ederek, herkesi asi olmaya davet etti.

Kaynak: AA