ZBEÜ Tip Fakültesi Dönem 1 Ögrencileri 2021-2022 Egitim Ve Ögretim Yili'na Yüz Yüze Basladi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tip Fakültesi Dönem 1 ögrencileri, 2021-2022 Egitim ve Ögretim Yili’na COVID-19 önlem kapsamlarina uygun bir sekilde yüz yüze olarak Dekanlik Binasi Dönem 1 amfisinde 20 Eylül 2021 tarihinde saat 08:40’da basladi.

Açilis dersleri olan Temel Tip Bilimleri Uyum Egitimi, Mezuniyet Öncesi Egitim Komisyonu Baskani ve Mezuniyet Öncesi Egitimden sorumlu Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Hande Aydemir tarafindan yapildi. Konusmasinda tüm ögrencilerini yüz yüze olarak görmekten mutlulugunu ifade eden Prof. Dr. Hande Aydemir, Tip Fakültesi ögrencisi olmanin sorumluluklarini, bilincini ve zorluklarini anlatti.

Fakültenin 2024 yilina kadar Tip Egitimi Programini Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (TEPDAD) tarafindan akredite edildiginden, ancak akreditasyonun devami için ögrencilerin de üzerine düsen görevler oldugundan bahsetti. Tip Fakültesi mezununun tasimasi gereken özellikleri de ayrintili olarak anlatan Prof. Dr. Hande Aydemir, Dönem 1 ders programinin içeriginden, Fakülte web sayfasindan, geri bildirimlere katilimin öneminden de bahsederek fakültesinin amfileri, derslikleri ve laboratuvarlari hakkinda detayli bilgiler verdi.

Ardindan konusmaya devam eden Dönem 1 koordinatörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Bengü Gülhan Aydin, ögrencilerine Dönem 1 ders kurullari ve sinav yönetmeligi hakkinda bilgiler verdi. Sonrasinda Ögrenci danismanlik sistemini anlatip ögrencilere belirlenen danisman ögretim üyelerini bildirdi.

Uyum programinin sonunda ögrencilere Ögrenci Mesleki Gelisim ve Ögrenci Mesleki ve Bireysel Gelisim Formlari dagitildi.

Ayni gün ögleden sonra üniversiteden ögrenci topluluklarinin Dönem 1 ögrencilerine yönelik hazirlamis oldugu sunumlar da gerçeklesti. Sirasiyla Türk Tip Ögrencileri Birligi (TurkMSIC), Bülent Ecevit Tibbi Arastirmalar Toplulugu (BETAT), HAYAT ögrenci toplulugu ve Üniversitenin müzik grubu olan SoundDRUG ögrenci topluluklari tanitim sunumlarini yaptilar. Topluluk baskanlari, topluluklarinin kurulus amaçlarini, geçmis yillarda yaptiklari etkinlikleri, bu yil içinde hedeflediklerini ve topluluklara katilim kosullarini anlattilar.

Dönem 1 ögrencilerine ögrenci topluluklarina katilimin hem mesleki hem de bireysel gelisime katkili olabileceginden ve kendilerinin de katilimiyla topluluk etkinliklerinin daha da artabileceginden bahsettiler. Dönem 1 ögrencilerinin sorularinin topluluk üyesi ögrenciler tarafindan cevaplanmasiyla tanitim sunumlari basariyla tamamlandi.
Kaynak: İHA