Tunceli Valiligi Ögrencilerin Barinma Sorunu Için Ek Tedbirler Aldi

Tunceli Valiliginden Munzur Üniversitesine kayit yaptiran ögrencilerin barinma sorununa çözüm bulmak amaciyla ilave tedbirler alindigini bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, valiligin talimatiyla, Munzur Üniversitesine kayit yaptiran ve talepte bulunan tüm ögrencilerin, yerlestirme sonuçlari beklenmeksizin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina misafir statüsüyle kabul edildigi, ayrica tüm yurtlarda misafir ögrenci kabul edebilmek üzere ilave tedbirlerin hayata geçirildigi aktarildi.

Yerlestirme sonuçlarinin netlesmesi sonrasinda basvurusu olup, herhangi bir KYK yurduna yerlesemeyen ögrencilerin sorunlarina çözüm bulabilmek adina valilikçe Milli Egitim Bakanligina ait TOBB Yusuf Cengiz Kiz Ortaögretim Yurdu'nun geçici olarak kiz ögrencilere tahsis edildigi anlatilan açiklamada, üniversite ögrencilerinin kaldigi bu yurdun bir kisminin bos oldugu belirtildi.

Açiklamada, KYK yurtlarinda misafirligi biten kiz ögrencilerin geçici olarak bu yurtta misafir edilecegi ifade edilerek, sunlar kaydedildi:

"Ilimizdeki bir sivil toplum kurulusuna ait atil vaziyetteki yurt binasi, kiz ögrencilerimizin yurt ihtiyacini gidermek üzere valiligimizin koordinasyonunda tamamen yerel imkanlarla faaliyete geçirilmis olup yurtlarda misafirligi biten kiz ögrencilerimize hizmet vermeye baslayacaktir. Bu surette yaklasik 150 kiz ögrencimize de barinma imkani saglanmis olacaktir. Bu konuda destek veren Il Milli Egitim Müdürlügümüze, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüze ve malzeme konusunda ilgili vakfa destek olan hayirsever hemsehrilerimize tesekkür ediyoruz. Il genelinde vatandaslarimiza ait olmakla, bos vaziyetteki dairelerin ögrencilerimizce kiralanabilmesi için valiligimizce ev sahipleri ile irtibat kurulmus, bos olan konutlarini çok düsük bedelle kiraya verecek konut sahiplerinin telefonlari yurt idarelerine ve üniversite yönetimine bildirilmistir."

Açiklamada, ögrencilere temsili ücrete konutlarini kiraya vereceklerini bildiren Tuncelililere ve organizasyonu yürüten AFAD Il Müdürlügüne tesekkür edildi.

Kaynak: AA