New York Borsasi Karisik Seyirle Kapandi

New York borsasi, günü karisik seyirle tamamladi.



Kapanista Dow Jones endeksi, yüzde 0,15 azalarak 33.919,84 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,08 azalisla 4.354,18 puana inerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,22 artisla 14.746,4 puana çikti.

Çin'in emlak devi Evergrande'nin borç riskinin yayilma endisesinin ardindan bugün açilista toparlanma gösteren endeksler, gün içerisinde karisik bir seyir izledi.

Bilinen borcu 300 milyar dolari asan Çinli dev emlak gelistirme sirketi Evergrande'nin persembe günü ödemesi gereken 100 milyon dolardan fazla tahvil kuponuna iliskin endiseler, risk algisini artirarak küresel bazda satis baskisini beraberinde getirmisti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda artan vakalarin küresel toparlanmayi yavaslatacagina dair endiseler ile para politikasi belirsizlikleri de piyasalar üzerindeki etkisini sürdürdü.

ABD Merkez Bankasinin (Fed) bugün baslayan Federal Açik Piyasa Komitesi (FOMC) toplantisi piyasalarin odaginda yer alirken, analistler toplantinin ardindan Fed'in ekonomik tahminlerinin ve varlik alimlarinin azaltilmasina iliskin daha fazla detay paylasmasinin beklendigini belirtti.

Öte yandan ABD'de bugün açiklanan verilere göre, ülkenin cari açigi 2007'den bu yana en yüksek seviyeye çikti. Cari islemler açigi, bu yilin ikinci çeyreginde bir önceki çeyrege kiyasla yüzde 0,5 artarak 190,3 milyar dolar oldu.

ABD'de konut baslangiçlari ise agustosta yüzde 3,9 artisla 1 milyon 615 bine çikarak beklentileri asarken, insaat izinleri yüzde 6 artarak 1 milyon 728 bine yükseldi.

Kaynak: AA