Kocaeli'de Çocuklarini Darbettigi Ileri Sürülen Anneye 1 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Kocaeli'de çocuklarini darbettigi siddet görüntülerinin sosyal medyada tepkilere neden olmasinin ardindan ikinci kez gözaltina alinarak tutuklanan anne ve erkek arkadasinin yargilandigi davada karar verildi.

Kocaeli 6. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, anne Nurcan S, erkek arkadasi Hayrettin B, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ile taraf avukatlari katildi.

Önceki durusmada sanik Nurcan S'nin magdura karsi gerçeklestirdigi eylemin kasten öldürme kapsamina alinip alinamayacagina iliskin Istanbul Adli Tip Kurumu Baskanligindan istenen raporun geldigi, raporda, annenin eyleminin ölüme yol açip açamayacaginin mevcut görüntülerle belirlenemeyecegine dair görüs belirtildigi bildirildi.

Mahkeme heyeti, kasten yaralama yönünden degerlendirmede bulunmak üzere adliyede görevli adli tip uzmani doktoru durusma salonuna davet etti.

Iddiaya konu görüntüleri izleyen doktor, yaralama fiili bulundugunu ancak kesin bir kaniya varmak için görüntülerin yeterli olmadigini söyledi.

Cumhuriyet savcisi ise mütalaasinda, Adli Tip Kurumu raporu ve adli tip uzmani görüsüne istinaden alt soya karsi kasten yaralama fiili oldugunun tespit edildigini ancak siddetinin tespit edilemedigini aktararak, sanik Nurcan S'nin alt soya karsi kasten yaralama suçundan cezalandirilmasini istedi. Savci, diger sanik Hayrettin B'nin ise azmettirdigine dair mahkumiyete yeterli kanaat getirilmedigi görüsünü bildirerek beraatini talep etti.

Sanik Nurcan S'nin avukati, mütalaayi kabul etmediklerini belirterek, müvekkilinin beraat etmesini istedi.

Sanik Nurcan S. ise önceki durusmada tahliye olmasina ragmen çocuklarinin kendisine verilmedigini, hala devlet korumasinda oldugunu animsatarak, "Çocuklarimi çok seviyorum, ne olur çok pismanim." seklinde savunma yapti.

Mahkeme heyeti, "kasten yaralama" suçuna hükmederek, annenin, indirim yapilmaksizin 1 yil 6 ay hapisle cezalandirilmasina, önceden benzer suçtan kaydi oldugu için hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi sartlarinin olusmadigina hükmetti.

- Iddianame

Körfez ilçesinde çocuklarini darbettigi iddiasiyla 14 Nisan 2020'de gözaltina alindiktan sonra adli makamlarca serbest birakilan anne ile erkek arkadasi, siddet görüntülerinin 6 Subat 2021'de sosyal medyada tepkilere neden olmasinin ardindan yeniden yakalanarak çikarildiklari nöbetçi hakimlikçe tutuklanmisti.

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, annenin "çocugu olan alt soya karsi kasten öldürmeye tesebbüs", erkek arkadasinin da "çocuga karsi kasten öldürmeye tesebbüse azmettirme" suçlarindan 20'ser yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.

Kaynak: AA