Irak Cumhurbaskani Salih, ABD Baskani Biden Ile Görüstü

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birlesmis Milletler (BM) 76. Güvenlik Konseyi toplantisina katilan Irak Cumhurbaskani Berhem Salih, ABD Baskani Joe Biden ile bir araya geldi.

Irak Cumhurbaskani Salih, ABD Baskani Biden Ile Görüstü


ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birlesmis Milletler (BM) 76. Güvenlik Konseyi toplantisinda katilan Irak Cumhurbaskani Berhem Salih, ABD Baskani Joe Biden ile bir araya geldi. Irak Cumhurbaskanligi Basin Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada, görüsmede ikili iliskilerin yani sira birçok konularin ele alindigi kaydedildi. Görüsme sirasinda, iki ülke arasindaki stratejik diyalog çerçevesinde her alanda ikili iliskilerin gelistirme yollarini ele alan Salih ve Biden, Irak’ta önümüzdeki Ekim ayinda yapilacak seçimlerin adil ve saibesiz bir sekilde geçmesinin yani sira bölgede terörü bitirmek için terörle mücadele isbirliginin sürdürülmesi gerektigini vurguladi. Irak’in siyasi, güvenlik, çevre, ekonomik ve kültür alanlarda ABD ile iliskilerini gelistirmeyi arzuladigini aktaran Salih, Irak’in bölgede huzur ve istikrarin saglanmasi için önemli bir rol oynadigini belirtti.

Irak’in istikrari saglamak için kaydettigi gelismeyi ve bölgede gerilimi düsürmek için oynadigi olumlu rolü takdir ettigini dile getiren Baskan Biden ise, ülkesinin Irak’in huzurunu ve egemenligini saglamak için verdigi destegin devam edecegini vurguladi.

(Abdulkadir Hacioglu/IHA)
Kaynak: İHA