Ayancik'ta Ev Ve Is Yerlerinden 16 Milyon Metreküp Çamur Ve Su Tahliyesi Yapildi

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu: 'Cevizli, Yali ve Besiktas mahallerimizde 800'e yakin ev ve is yerinin bodrum katlari çamur ve su ile doldu. Buralar ekiplerimizce temizlendi. Yine Küçük Sanayi Sitesi'nde bütün is yerleri, çamur ve sudan arindirildi'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'un Ayancik ilçesinde yasanan sel felaketinde taskinlara maruz kalan bölgelerden bugüne kadar 16 milyon metreküp çamur ve su tahliyesi yapildigi bildirildi.

Ilçede 11 Agustos'ta meydana gelen felaketin ardindan olusan zararlarin ortadan kaldirilmasina yönelik çalismalar devam ediyor.

Sel sularina maruz kalan ev, is yeri ve kamu binalarindaki temizlik çalismalarinin tamamlandigi ilçede, çay ve dere yataklarindaki iyilestirme çalismalari da sürüyor.

Vali Erol Karaömeroglu, AA muhabirine, selin ardindan ilçede 800'e yakin ev ve is yerinin bodrum katlarinin su ve çamurla doldugunu söyledi.

Ekiplerin yogun gayretleri sonucunda su altinda kalan tüm binalarin temizlendigini vurgulayan Vali Karaömeroglu, "Cevizli, Yali ve Besiktas mahallerimizde 800'e yakin ev ve is yerinin bodrum katlari çamur ve su ile doldu. Buralar ekiplerimizce temizlendi. Yine Küçük Sanayi Sitesi'nde bütün is yerleri çamur ve sudan arindirildi." dedi.

Ilçe merkezinin büyük ölçüde toparlandigina isaret eden Karaömeroglu, özellikle yollarda temizlik ve asfaltlama çalismalari yaptiklarini anlatti.

Yeni pazar yerini hazirladiklarini ve vatandaslarin hizmetine sunduklarini belirten Vali Karaömeroglu, "Köylerdeki altyapi çalismalarina baslayarak hizlica oralari da bitirmek istiyoruz. Biz bu süreçte ev ve is yerlerimizden 16 milyon metreküp çamur ve su temizledik. Simdi üstyapi çalismalarina basladik." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA