Zonguldak Valiliginden Kovid-19 Asilarindan Bir Bölümünün Bozuk Oldugu Iddialarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Söz konusu haberlerde konu edildigi gibi asilar kesinlikle bozuk olmayip, asilarin koruyucu etkisinin azalacak sekilde uygulanmis olmasi nedeniyle tekrar edilmesi uygun görülmüstür'.

Zonguldak Valiligince, kentte bazi basin yayin kuruluslarinda yer alan "Kovid-19 asilarindan bir bölümünün bozuk oldugu" iddialarinin gerçegi yansitmadigi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, kentte yayinlanmakta olan bazi basin yayin kuruluslarinda "2. Dozda Büyük Hata" gibi baslikla yer alan haberlerle ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amaciyla açiklama yapilmasinin uygun görüldügü belirtildi.

Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Ilimiz Atatürk Devlet Hastanesinde 17 Temmuz 2021'de uygulanan Kovid-19 Biontech asilarindan bir bölümünün 'asinin koruyucu etkisinin azalacak sekilde uygulandigi hastane yönetimince' tespit edildiginden konu Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü Asi ile Önlenebilir Hastaliklar Dairesi Baskanligina iletilmis ve izlenmesi gereken yol hakkinda görüs sorulmustur. Alinan cevabi yazida: Daha önce de benzer durumlara karsi Pandemik Asi Uygulamalari Komisyonunca verilen kararlar dogrultusunda asilarin tekrar edilmesi gerektigi görüsü bildirilmistir. Söz konusu haberlerde konu edildigi gibi asilar kesinlikle bozuk olmayip, asilarin koruyucu etkisinin azalacak sekilde uygulanmis olmasi nedeniyle tekrar edilmesi uygun görülmüstür."

Kaynak: AA