Selde Yasamini Yitiren MEB Personelinin Köpegi 'Bozkurt'a Jandarma Sahip Çikti

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde hayatini kaybeden Milli Egitim Bakanligi (MEB) personeli Duygu Çelikel'in köpegine jandarma personeli sahip çikti.

Ilçede 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan yasanan sel, can kayiplarina ve büyük çapta hasara yol açarak felakete dönüstü.

Bozkurt Anaokulu yardimci hizmetler personeli Duygu Çelikel, okulda görev yaparken Ezine Çayi'ndan selin geldigini ögrenince güvenli bir yere geçmeye çalisti. Bu sirada sel sularina kapilan Çelikel, yasamini yitirdi.

Çelikel'in sahipsiz kalan köpeginin sokaklarda dolastigini gören Bozkurt Ilçe Jandarma Komutanligi personeli "Bozkurt" ismini verdikleri köpege sahip çikti.

Kulagi ve vücudunun çesitli yerlerinde yara olan "Bozkurt"u sik sik veterinere götüren jandarma personeli, bakimlarini ihmal etmiyor.

Ilçe jandarma Komutanliginda bakilan "Bozkurt"un son durumunu Jandarma Genel Komutanligi sosyal medya hesaplarindan paylasti.

Bozkurt Merkez Muhtari Yusuf Öztürk, gazetecilere yaptigi açiklamada, ilçede büyük bir felaket yasandigina isaret etti.

Köpegin sahibi Duygu Çelikel'in selde hayatini kaybettigini aktaran Öztürk, "Bu köpegin sahibi Bozkurt Anaokulu'nda memur bir bayan kardesimizdi. Sahibi selde vefat etti ve köpek sahipsiz kaldi. Bozkurt jandarma birligi köpege sahip çikti." dedi.

Köpegin tüm ihtiyaçlarinin jandarma tarafindan karsilandigini dile getiren Öztürk, "Jandarma afetin o gününden bu gününe kadar köpegin tüm bakimini yapiyor. Hem duygusal hem de bakim anlaminda ilgileniyorlar. Ismini Bozkurt koydular. Jandarma birligimize ilçe jandarma Komutanimiza tesekkür ediyorum." diye konustu.

Jandarmanin bu süreçte üzerine düseni yaptigini belirten Öztürk, "Bizim ilçemizdeki daireler ikinci kata kadar mil doluydu, bunlari jandarmalar temizledi. Evlerdeki esyalari tasidilar. Jandarmamizdan Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA