Otomobilin Istinat Duvarindan Düsmesi Sonucu Ölen Hemsirenin Esinden 'Takipsizlik' Kararina Itiraz

Karaman'da 5 ay önce otomobilin istinat duvarindan düsmesi sonucu hemsire Seycan Alan'in (26) hayatini kaybettigi kazaya iliskin sorusmada verilen takipsizlik kararina acili es Mahmut Alan itiraz etti.

Kazanin ardindan Ermenek Cumhuriyet Bassavciligi, Seycan Alan'in kazada asli kusurlu oldugunu, Karayollarinin herhangi bir ihmalinin olmadigini belirterek kovusturmaya yer olmadigina karar vermisti.

Kazadan iki buçuk ay önce hemsire Alan ile evlenen Uzman Çavus Mahmut Alan ise karara itirazda bulundu.

Alan, AA muhabirine, söz konusu yolda herhangi bir levhanin bulunmadigini söyledi. Levha olmamasina ragmen bilirkisinin bunu göz ardi ettigi iddiasinda bulunan Alan, "Karayollarindaki maddelere göre yol çalismalarinda tabela veya uyarici levhalar koyulmasi gerekiyor. O yolda herhangi bir levha yoktu. Bunlari bilirkisi göz önünde bulundurmamis. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak itiraz ettik. Çünkü ortada bir can kaybi var." dedi.

Kazayla ilgili süreci takip edeceklerini ifade eden Alan söyle konustu:

"Bilirkisi o yola gidip hiç bakmadi mi, kontrol etmedi mi? Bir müfettis görevlendirilip o yolda inceleme yapmadi mi? Bilirkisi bunlari göz önünde bulundurmamis. Biz de bu duruma itiraz ettik. O yolda bariyer olmasi gerekiyor. Bariyer konulmamis, hiçbir güvenlik önlemi alinmamis ve yol kullanima açilmis. Yapan sirket yapmis parasini almis ama yapilan bir sey yok. Kazadan sonra bariyeri neden yapiyorsun? Yolu neden kapattin? Kazadan sonra hiz siniri levhasi konulmus. Öncesinde bu önlemler neden alinmadi? Elimden gelen her seyi yapiyorum. Çünkü ortada bir can kaybi var. Aile hayatim, düzenim komple degisti. Biz gerekeni yapiyoruz."

- Olay

Karaman'in Ermenek ilçesi Seyran Mahallesi'nde 9 Nisan 2021 tarihinde hemsire Seycan Alan (26) yönetimindeki otomobil, Seyran Mahallesi Devlet Hastanesi yaninda istinat duvarindan düsmüstü.

Ters dönen otomobilin içinde sikisan ve mesai verdigi Ermenek Devlet Hastanesine kaldirilan Alan, Konya'ya sevk edildigi sirada yolda yasamini yitirmisti.

Kaynak: AA