Malatya'da 'Avrupa Hareketlilik Haftasi' Kapsaminda Pedal Çevrildi

Malatya'nin Battalgazi ilçesinde "Avrupa Hareketlilik Haftasi" kapsaminda bisiklet turu yapildi, fidan dikildi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünce hazirlanan "Avrupa Hareketlilik Haftasi" çerçevesinde hazirlanan etkinlik kapsaminda, "Pedalla Yesile Yön Ver" slogani ile bisiklet turu düzenlendi. Etkinlige katilan kisiler fidanlari toprakla bulusturdu.

Malatya Bike Team Toplulugu ve Malatya Bisiklet ve Doga Sporlari Kulübü üyeleri ile bisiklet severlerin katildigi etkinlik, belediye hizmet binasi önünde baslayarak, Ispendere Sifali Içmelerinde son buldu.

Etkinlige katilanlar Ispendere Sifali Içmelerinde fidan dikimi gerçeklestirdi.

Burada konusan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Bisikletin saglikli yasam için önemli oldugunu aktaran Çakir, "Son zamanlarda insanlarimiz çok hareketsiz kaliyor. Özellikle uzmanlar, bisiklet sporunu çok öneriyor. Bisiklet sporuna sadece spor olarak bakmamak gerek. Saglik ile birlikte kent içi ulasim içinde önemli bir yer tutuyor. Bizlerde insan sagligina, çevre sagligina ve kent sagligina karsi bisikleti öneriyoruz." ifadelerini kullandi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise hareketli olmanin iyi oldugunu ve hareketin oldugu yerde bereketin bulundugunu belirtti.

Pedal çevirerek yesile yön verme etkinligine katilanlarla fidan diktiklerini dile getirin Güder, "Malatya'daki tüm vatandaslarimizi harekete davet ediyorum. Motorsuz araçlari kullanmaya özen gösterelim. Hem trafigin hem de doganin kirlenmesinin önüne geçeriz. Bu etkinligin anlam bulmasini insanlarda farkindalik olusturmasini temenni ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA