Kovid-19 Tedbirlerini Artiran Erzurum Teknik Üniversitesi, Egitimin Baslayacagi Günü Bekliyor

Erzurum Teknik Üniversitesi, 27 Eylül itibariyla baslayacak yüz yüze egitim öncesinde Kovid-19 tedbirlerinin artirildigini bildirdi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, uzun bir aradan sonra tekrar baslayacak yüz yüze egitim için hazirliklar devam ediyor.

Bu kapsamda ögrenci ve personelin siklikla kullandigi alanlar, salgin tedbirlerini artirma suretiyle dezenfekte ediliyor.

Yakutiye Belediyesi ekiplerinin destegiyle söz konusu üniversitenin derslik, laboratuvar, kütüphane, kantin, yemekhane ve dinlenme salonlar gibi toplu kullanim alanlari dezenfekte edilerek insan sagligina uygun hale getirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Küçükugurlu, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ile Saglik Bakanliginin ortak karari ile üniversitelerde yüz yüze egitime geçildigini animsatti.

Üniversite olarak bu karari uygulamak için hazirliklari yerine getirdiklerini ifade eden Küçükugurlu, sunlar kaydetti:

"Tüm programlarda yer alan derslerin yüzde 40'i uzaktan, yüzde 60'i ise yüz yüze egitim sürdürecek. Bu karar ögrenciler için daha güvenli egitimi saglayacak ve egitim teknolojilerine adaptasyonu artiracak. Önlemler dönem içinde de devam edecek. Ögrencilerimizle akademik ve idari personelin sürekli kullandigi alanlar düzenli olarak dezenfekte edilecek ve bunlarin üniteleri bulunacak. HES kodu ile ögrenci ve ögretim üyelerinin saglik bilgileri üniversite kimlik kartlarina tanimlanacak ve bu sayede kampüs içindeki girislerde yigilma yasanmadan içeri girisler saglanacak. Kütüphanelerden alinan kitaplar da sterilizasyon ünitelerinde yaklasik iki saat bekletildikten sonra raflara alinacak."

Kaynak: AA