Etiyopya'da TPLF'nin Sivilleri Katlettigi Ileri Sürüldü

Etiyopya'nin kuzeyindeki isyanci Tigray Halk Kurtulus Cephesi (TPLF) güçlerinin Amhara eyaletinde sivilleri katlettigi ileri sürüldü.

Addis Ababa hükümetine bagli Etiyopya Insan Haklari Komisyonu (EHRC) yaptigi yazili açiklamada, Amhara eyaletinin Kobo kasabasi ve çevresinde TPLF güçlerinin, sivillere yönelik kasti saldirilar yaptigina iliskin suçlamalar oldugunu belirtti.

Sivil bölgelerin bombalandigi, ev ev arama ve katliam yapildigi ve yerlesim yerlerinin yagmalandigina iliskin bilgiler alindigi aktarilan açiklamada, EHRC'nin bu iddialara iliskin sorusturma baslattigi ve çatisan tüm taraflari sivilleri korumaya çagirdigi ifade edildi.

TPLF güçlerinin Kasim 2020'de Tigray'daki Etiyopya birliklerine saldirmasi sonrasi baslayan çatismalarin basindan bu yana iki taraf da defalarca kez katliam yapmakla suçlandi.

Federal ordu ve TPLF arasinda Tigray eyaletinde yasanan güç mücadelesi son olarak Amhara ve Afar gibi komsu eyaletlere siçramisti.

Yaklasik 2 milyon kisinin çatismalar yüzünden yerinden oldugu bölgede, 5 milyondan fazla kisi acil yardima ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA