Düzce'de Üretilen Elektrikli Motosiklet Ve Bisikletler Dünya Yollarinda

KOSGEB destegiyle is hayatina atilan ve açtiklari 3 fabrikada üretilen elektrikli ulasim araçlari 43 ülkede kullanilan Mustafa Inci ve Fatih Bayraktar, 400 kisiye istihdam sagliyor Sirketin Genel Müdürü Mustafa Inci: 'Önemli olan yerli ve milli üretim yapmayi istemek. Disarida firsat kovalamak yerine 'Burasi bizim ülkemiz, bizim vatanimiz.' diyerek bir seyler yapmak gerekiyor. Genç beyinler bir seyler yapmazsa kim yapacak? Burada tabii ki KOSGEB destekleri, girisimci destekleri olsun, bir sürü yöntem var. Ilk baslangiç eskisi gibi zor degil'

ÖMER ÜRER - Düzce'de iki genç girisimci, KOSGEB destegiyle adim attiklari is hayatinda açtiklari 3 fabrikada ürettikleri elektrikli motosiklet ve bisikletleri 43 ülkeye gönderiyor.

Yaklasik 10 yil önce Istanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Bölümünden mezun 32 yasindaki Mustafa Inci ve 32 yasindaki Fatih Bayraktar, Çin'de elektrikli ulasim araçlariyla ilgili arastirma yapti.

Kendilerine ilk etapta perakende satis için bir model belirleyen iki arkadas, daha sonra Antalya'da küçük bir isletme açarak is hayatina basladi.

Burada istedikleri satisi yapamayan ancak arizalanan araçlari tamir ederek sistemi ögrenen genç mühendisler, üretime geçmek için proje hazirlayarak KOSGEB'e basvurdu.

Basvurularinin onaylanmasinin ardindan Düzce'de açtiklari 600 metrekarelik isletmede kendi marka ve yazilimlariyla üretime geçen genç mühendisler, devlet destegiyle Düzce Gümüsova Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin metrekarelik alana kurduklari fabrikayla üretimlerini gelistirerek "Volta Motor" ismiyle Türkiye pazarinda yer aldi.

Gebze ve Çin'e de fabrika kurarak yatirimlarini büyüten Bayraktar ve Inci, 400 kisiye istihdam saglamanin yani sira genç yetenekleri desteklemek amaciyla TEKNOFEST ve TÜBITAK'in farkli yarismalarina da sponsor oluyor.

- "Önemli olan yerli ve milli üretim yapmayi istemek"

Sirketin Genel Müdürü Mustafa Inci, AA muhabirine, fabrikalarinda ürettikleri elektrikli araçlari iç pazarin yani sira 43 ülkeye ihraç ettikleri söyledi.

Ürün yelpazelerin gelistigini dile getiren Inci, aralarinda scooter, elektrikli bisiklet, katlanir bisiklet, motosikletin yer aldigi 20 modellerinin oldugunu, ürünlerini vatandasin ulasabilecegi fiyatlarla sattiklarini kaydetti.

Inci, Türkiye'de tesviklerle genç beyin göçünün önüne geçilebilecegine isaret ederek, "Önemli olan yerli ve milli üretim yapmayi istemek. Disarida firsat kovalamak yerine 'Burasi bizim ülkemiz, bizim vatanimiz.' diyerek bir seyler yapmak gerekiyor. Genç beyinler bir seyler yapmazsa kim yapacak? Burada tabii ki KOSGEB destekleri, girisimci destekleri olsun, bir sürü yöntem var. Ilk baslangiç eskisi gibi zor degil. Bizim de birçok kirilma noktamiz oldu ama hep bir hedefimiz vardi; Türk bayragimizi ve firmamizin flamasini yan yana dünyanin her yerinde dalgalandirabilmekti. Biz bu vizyonla yola çiktik." degerlendirmesinde bulundu.

Çin'de 2 yil önce kurduklari fabrikayla da Afrika ülkeleri ve Özbekistan'a ürün sevkiyatina basladiklarini belirten Inci, "Toplam 400 kisiye istihdam sagliyoruz. Ar-ge çalismalarimiz devam ediyor. 50'nin üzerinde mühendisimiz çalismalarini sürdürüyor. Yeni projelerimiz var. Hem Bakanlik hem TÜBITAK hem de KOSGEB'e projelerimizi sunduk." dedi.

Kaynak: AA